Jingguang Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Zhengzhou Jingguang Expressway map.png
-
Begin Zhengzhou
Einde Zhengzhou
Lengte 25 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Ring Expressway (G3001)

Afslagsymbool.svg G107

Knooppuntsymbool.svg 4th Ring Road

Afslagsymbool.svg Lijiang Road

Knooppuntsymbool.svg 3rd Ring Road

Afslagsymbool.svg Changjiang Road

Tunnel.svg 1500 m

Afslagsymbool.svg Hanghai Road

Afslagsymbool.svg Huaihe Road

Afslagsymbool.svg Longhai Expressway

Afslagsymbool.svg Zhengzou Railway Station

Afslagsymbool.svg Jinshui Road

Afslagsymbool.svg Huanghe Road

Knooppuntsymbool.svg Nongye Elevated Road

Afslagsymbool.svg Dongfeng Road

Afslagsymbool.svg Xingnang Street

Knooppuntsymbool.svg 3rd Ring Road

Afslagsymbool.svg Hongda Road

Afslagsymbool.svg Jiangshan Road

Knooppuntsymbool.svg Lianhuo Expressway (G30)

De Jingguang Expressway of Jingguang Express Road (Chinees: 京广快速路) is een stadsautoweg in Zhengzhou, Henan, China. De weg vormt een noord-zuidroute door het westelijk deel van Zhengzhou en is 25 kilometer lang.

Routebeschrijving

Zhengzhou Jingguang Expressway.jpg

De Jingguang Expressway is een stadsautoweg die vrijwel volledig ongelijkvloers is, behalve een aantal verkeerslichten in het centrum. De weg voert veelal op viaducten met 2x3 rijstroken door street canyons. De weg heeft een smal profiel en is deels dubbeldeks. Ter hoogte van het centraal station van Zhengzhou is de weg ondertunneld. Ten zuiden van het centrum voert de weg onder een aantal kruispunten door met een 1,5 kilometer lange tunnel. Men kruist de 3rd Ring Road ten noorden en zuiden van het centrum. Tevens zijn er knooppunten met de Ring Expressway (G3001) ten zuiden van de stad en de Lianhuo Expressway (G30) ten noorden van de stad.

Geschiedenis

De Nanlu Tunnel.

De weg was oorspronkelijk een stadsweg door het oude deel van Zhengzhou, die eigenlijk niet zo veel betekenis had in het grid. De weg was oorspronkelijk een twee tot vierstrooks weg met kruispunten. De weg had ten noorden en zuiden van de 3rd Ring Road geen betekenis, er was van oorsprong niet eens een aansluiting op de 3rd Ring Road in het noorden van Zhengzhou.

Als upgrade van Jingguang Road en Shakou Road werd de Jingsha Expressway gepland, die noord-zuid door Zhengzhou zou gaan verlopen. Deze naam is later niet meer gebruikt, maar de stadsautoweg werd wel aangelegd. Tussen 2010 en 2012 is het centrale deel van 13 kilometer lengte binnen de 3rd Ring Road ongelijkvloers gemaakt. Dit werd op 28 april 2012 geopend en omvatte de tunneltrajecten.

De tweede fase waren verlengingen noordwaarts en zuidwaarts die tussen 2012 en 2016 zijn gerealiseerd. Dit omvatte een 4 kilometer lang noordelijk deel tussen de 3rd Ring Road en de G30 en een 7 kilometer lang zuidelijk deel tussen de 3rd Ring Road en de G3001. Dit omvatte ook een knooppunt met de 4th Ring Road.

Referenties


Expressways in Zhengzhou

National expressways

Jinggang'ao Expressway (G4) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (G3001)

Provincial expressways

Airport Expressway (S1) • Zhengmin Expressway (S82) • Zhengshaoluo Expressway (S85) • Zhengyun Expressway (S87) • Jixi Expressway (S89)

Urban expressways

3rd Ring Road4th Ring RoadJingguang ExpresswayLonghai ExpresswayNongye Elevated RoadZhongzhou Avenue