Jintang Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
金塘大桥
China G9211.svg
Jintang Bridge.jpg
Overspant East China Sea
Rijstroken 2x2
Totale lengte 26.540 meter
Hoofdoverspanning 620 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 25-12-2009
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Jintang Bridge is een tuibrug in China, gelegen in de provincie Zhejiang. Het is één van de langste bruggen ter wereld met een lengte van ruim 26,5 kilometer.

Kenmerken

De Jintang Bridge is één van vijf bruggen die Zhejiang met het eiland Zhoushan verbinden en is de westelijkste en langste ervan. De brug overspant een groot deel van open zee en bestaat grotendeels uit een liggerbrug, maar heeft een hoofdbrug als tuibrug met een hoofdoverspanning van 620 meter. De brug verloopt ook nog boven land, met name het deel in de stad Ningbo, wat de totale lengte naar 26,5 kilometer brengt. Over de brug loopt de Yongzhou Expressway met 2x2 rijstroken van Ningbo naar Zhoushan. De brug is een tolweg.

Geschiedenis

De brug is tussen 2005 en 2009 aangelegd en opende op 25 december 2009 voor het verkeer. Bij openstelling was het de zevende langste brug ter wereld qua totale lengte. Tevens was het bij openstelling de grootste tuibrug die in open zee is gebouwd. De tuibrug staat 3,5 kilometer van het dichtstbijzijnde eiland en 14 kilometer vanaf het vasteland.

Referenties