John F. Kennedybrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
John F. Kennedybrug
NLN278.svg
John F. Kennedybrug.jpg
Overspant Maas
Rijstroken 2x2
Totale lengte 588 meter
Hoofdoverspanning 112 meter
Hoogte brugdek 9 meter
Openstelling 6 mei 1968
Verkeersintensiteit 33.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De John F. Kennedybrug is een kokerliggerbrug in Nederland in Maastricht, en overspant de Maas. De brug heeft een totale lengte van 588 meter. Over de brug loopt de N278, welke onderdeel is van de Randweg-Zuid van Maastricht. Het is tevens de zuidelijkste vaste oeververbinding over de Maas binnen Nederland.

Kenmerken

John F. Kennedybrug Maastricht.jpg

De brug heeft een lengte van 588 meter en overspant de Maas. De hoofdoverspanning van de brug is 112 meter lang.[1] Over de brug loopt de N278 met 2x2 rijstroken. Aan de westzijde is een aansluiting in de brug verwerkt met twee bogen van 360 graden. Daarnaast lopen er aan beide zijden van de brug twee vrijliggende fietspaden. De maximumsnelheid op de brug bedraagt sinds 20 november 2012 50 km/h. Dit was voorheen 70 km/h.

Geschiedenis

De brug opende in 1968 voor het verkeer als ontsluiting van de zuidzijde van de stad.

Verkeersintensiteiten

In 2008 maakten dagelijks 33.000 voertuigen per etmaal gebruik van de brug.[2]

Referenties

Bruggen over de rivier de Maas

John F. KennedybrugJohn S. ThompsonbrugKeizersveerbrugKoninginnebrug WellMaasbrug BoxmeerMaasbrug EmpelMaasbrug GennepMaasbrug HedelMaasbrug HeumenHeusdensebrugMaasbrug RavensteinLouis RaemaekersbrugMaasbrug VenloMaasbrug WessemNoorderbrug (Maastricht)Noorderbrug (Venlo)Pater Sangersbrug (Maaseik)ScharbergbrugSint ServaasbrugWilhelminabrug (Maastricht)Zuiderbrug (Venlo)