John Gorrie Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
John Gorrie Memorial Bridge
US 98.svg
Blank.png
Overspant Apalachicola Bay
Rijstroken 1x2
Totale lengte ~4.320 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1935 / 1988
Verkeersintensiteit 6.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De John Gorrie Memorial Bridge, ook wel bekend als de Apalachicola Bay Bridge of Apalachicola River Bridge, is een brug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Florida. De brug overspant de Apalachicola Bay bij het plaatsje Apalachicola in de Florida Panhandle en is circa 4,3 kilometer lang.

Kenmerken

Er is weinig bekend van de John Gorrie Memorial Bridge. De bruglengte bedraagt circa 4.320 meter, alhoewel de totale kruising over de baai bijna 8 kilometer lang is. Vanaf het westen gaat verkeer vanaf Apalachicola eerst via een hoge vaste brug over de Apalachicola River, waarna een deel op een kunstmatig eiland volgt. Hierna volgt de eigenlijke John Gorrie Memorial Bridge over de baai, die aan de oostzijde aansluit op een lange landtong naar Eastpoint. Over de brug loopt de US 98 in Florida met één rijstrook per richting. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De huidige brug is de tweede op deze locatie. De oorspronkelijke brug opende op 11 november 1935 voor het verkeer. De brug stond destijds bekend als onderdeel van de Florida West Coast Scenic Highway. In 1988 is de huidige brug opengesteld.

De brug is vernoemd naar John Gorrie (1803-1855), een wetenschapper die enige tijd in Apalachicola heeft gewoond. Hij heeft het principe van airconditioning bedacht, alhoewel dat idee zelf pas 50 jaar na zijn dood werd ontwikkeld.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 6.300 voertuigen over de brug.

Referenties


Bruggen in Florida

Buckman BridgeDames Point BridgeEscambia Bay BridgeGandy BridgeGarcon Point BridgeHoward Frankland BridgeJohn Gorrie Memorial BridgeMid-Bay BridgePensacola Bay BridgeSeven Mile BridgeSt. George Island BridgeSunshine Skyway Bridge