John James Audubon Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
John James Audubon Bridge
Louisiana 10.svg
John James Audubon Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 3.927 meter
Hoofdoverspanning 482 meter
Hoogte brugdek 40 meter
Openstelling 05-05-2011
Verkeersintensiteit 3.100 mvt/etmaal
Locatie kaart

De John James Audubon Bridge of kortweg de Audubon Bridge is een tuibrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Louisiana.

Kenmerken

De Audubon Bridge overspant de Mississippi River bij St. Francisville, zo'n 35 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Baton Rouge. Het is een tuibrug, thans de grootste in de Verenigde Staten, met een totale lengte van 3.927 meter en een hoofdoverspanning van 482 meter. De brugpylonen zijn 152 meter hoog en de vrije doorvaart onder de brug is 40 meter. Met name het deel op de oostoever kent een groot aantal aanbruggen. Over de brug loopt de State Route 10 in Louisiana met 2x2 rijstroken. De brug is ondanks zijn omvang niet meer dan van regionaal belang. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

Voorheen waren er tussen Baton Rouge en Natchez over circa 150 rivierkilometers geen vaste verbindingen, slechts enkel veerdiensten, zo ook over de Mississippi River bij St. Francisville. De brug is tussen 2006 en 2011 aangelegd en opende op 5 mei 2011 voor het verkeer. Bij openstelling was het de grootste tuibrug in de Verenigde Staten en het westelijk halfrond. Vanwege de omvang van de brug heeft de weg 2x2 rijstroken, de aansluitende wegvakken zijn echter enkelbaans met tegenverkeer. De brug is over één van de smallere punten van de Mississippi River gebouwd, waar de rivier iets minder dan 600 meter breed is in de zomer. De aanleg van de brug kostte $ 409 miljoen. De brug is vernoemd naar John James Audubon (1785 - 1851), een Frans-Amerikaanse ornitholoog.

Verkeersintensiteiten

In 2011, het jaar van openstelling, reden er dagelijks 3.100 voertuigen over de brug. Dit lage aantal komt omdat er geen grote plaatsen in de buurt liggen en de State Route 10 geen groot doorgaand belang heeft.

Externe links

Referenties


Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge