John Kilpatrick Turnpike

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Kilpatrick Turnpike map.png
Kilpatrick Turnpike
Begin Edmond
Einde Oklahoma City
Lengte 25 mi
Lengte 41 km
Route

Afslagsymbool.svg 15th Street

Knooppuntsymbool.svg I-40.svg → Amarillo / Oklahoma City

Afslagsymbool.svg 10th Street

Afslagsymbool.svg Bethany

Afslagsymbool.svg Wilshire Boulevard

Afslagsymbool.svg Hefner Road

Afslagsymbool.svg Council Road

Afslagsymbool.svg Rockwell Avenue

Afslagsymbool.svg MacArthur Boulevard

Afslagsymbool.svg Meridian Avenue

Knooppuntsymbool.svg Oklahoma State Highway 74.svg → Oklahoma City

Afslagsymbool.svg May Avenue

Afslagsymbool.svg Pennsylvania Avenue

Afslagsymbool.svg Western Avenue

Knooppuntsymbool.svg US 77.svg → Oklahoma City / Edmond

Afslagsymbool.svg Eastern Avenue

Knooppuntsymbool.svg I-35.svgI-44.svg → Wichita / Tulsa

De John Kilpatrick Turnpike is een turnpike of tolweg in de Amerikaanse staat Oklahoma. De tolweg vormt een randweg langs de noord- en oostkant van Oklahoma City. De snelweg is vooral van belang voor reizigers vanaf de I-35 uit Kansas en de I-44 uit Tulsa richting de I-40 naar Texas, en vica versa. Het oost-westgedeelte van de tolweg heeft Frontage Roads. De hele snelweg is 41 kilometer lang.

Routebeschrijving

John Kilpatrick Turnpike.jpg

De John Kilpatrick Turnpike kent geen afritnummers, en er is dus geen bepaalde richting waar de snelweg naartoe loopt. Deze beschrijving begint aan de westkant van Oklahoma City. De snelweg begint aan het knooppunt met de Interstate 40 aan de westkant van Oklahoma City. Vanaf hier kan men naar het oosten naar het centrum, en verder richting Little Rock. Naar het westen gaat men richting Amarillo en Albuquerque. De snelweg telt 2x2 rijstroken. Men passeert langs de voorstad Yukon, die 22.000 inwoners telt. Naar het oosten ligt Lake Overhoser, één van de meren in de stad Oklahoma City. De snelweg loopt hierna voornamelijk buiten het bebouwde gebied van Oklahoma City. Na een kilometer of 12 draait de Turnpike naar het oosten. Vanaf hier liggen er Frontage Roads langs de snelweg. Aan de noordkant van de stad kruist men de SR-74 of Hefner Parkway, die richting het centrum loopt. Iets verderop kruist men de US 77, de Broadway Extension, die ook naar het centrum loopt, en tevens naar de voorstad Edmond loopt. Aan de noordoostkant van Oklahoma City sluit de John Kilpatrick Turnpike aan op de Turner Turnpike, ook wel de Interstate 44 richting Tulsa en Saint Louis. Naar het noorden en zuiden gaat de Interstate 35, richting Dallas en Kansas City.

Geschiedenis

De snelweg is in de jaren 90 in twee fases aangelegd. Het meest recente gedeelte is dat rond de voorstad Yukon, waar de John Kilpatrick Turnpike aansluit op de Interstate 40. In 2012-2013 is de turnpike verbreed tussen Eastern Avenue en MacArthur Boulevard, een traject van 13 kilometer.

De snelweg was oorspronkelijk al in de jaren 70 gepland als een buitenste ringweg van Oklahoma City. Deze zou ten zuidwesten van de stad op de H.E. Baily Turnpike moeten aansluiten, wat nu de I-44 richting Lawton is. Of het nummer I-44 ooit over deze ringweg had moeten lopen is niet duidelijk, maar zou wel logisch kunnen zijn. Het zuidwestelijk deel van de ringweg is nog niet aangelegd, waarschijnlijk omdat de groei van het stedelijk gebied lang niet zo snel was als iets zuidelijker in Dallas-Fort Worth.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Opening
Hefner Parkway I-35/I-44 16 km 01-09-1991
MacArthur Blvd Hefner Parkway 3 km 00-00-2000
15th Street MacArthur Boulevard 24 km 00-00-2001

Toekomst

Een 11 kilometer lange zuidwaartse verlenging van de Kilpatrick Turnpike tot State Route 152 is opgenomen in het plan 'Driving Forward OK' van de Oklahoma Turnpike Authority.[1] Op 29 maart 2016 is het voorgenomen tracé bekend gemaakt, en de bouw startte in januari 2018.[2][3] De verlenging moet medio 2021 worden geopend.

Tol

De John Kilpatrick Turnpike is een tolweg, in het beheer van de Oklahoma Turnpike Authority. De tolheffing is overwegend elektronisch met een Pikepass, alleen de tolstations op de hoofdrijbanen hebben nog aparte rijstroken voor cash.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 32.000 voertuigen ten westen van I-35, stijgend naar 61.000 voertuigen na US 77 en maximaal 71.000 voertuigen per dag op het drukste punt ter hoogte van OK-74. Dit daalt daarna snel naar 28.000 voertuigen in het noordwesten van Oklahoma City en blijft daarna stabiel op 28.000 voertuigen tot aan I-40.[4]

Externe links

Referenties

Freeways in Oklahoma City

Interstate 35Interstate 40Interstate 44I-235 Centennial ExpresswayI-240 South Bypass

SR-74 Hefner ParkwayOklahoma State Highway 152.svgUS 77 Broadway ExtensionJohn Kilpatrick Turnpike

Turnpikes in Oklahoma

Cherokee TurnpikeChickasaw TurnpikeCimarron TurnpikeCreek TurnpikeEastern Oklahoma County TurnpikeH.E. Bailey TurnpikeIndian Nation TurnpikeJohn Kilpatrick TurnpikeMuskogee TurnpikeTurner TurnpikeWill Rogers Turnpike