Kaduna Ring Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Blank.png
?
Begin Kaduna
Einde Kaduna
Lengte ~93 km
Route

Knooppuntsymbool.svg A2

Afslagsymbool.svg A235

Brug.svg Kaduna River

Knooppuntsymbool.svg A2

Afslagsymbool.svg A125

Brug.svg Kaduna River

Knooppuntsymbool.svg A2

De Kaduna Ring Road is een in aanleg zijnde expressway in Nigeria, gelegen rond de noordelijke stad Kaduna. De snelweg heeft een geplande lengte van circa 93 kilometer.

Routebeschrijving

De Kaduna Ring Road vormt een volledige ringweg rond de 760.000 inwoners tellende stad Kaduna. Aansluitingen zijn er vooral met de belangrijkste wegen van en naar Kaduna, met name de twee takken van de A2 naar Abuja en Kano en enkele regionale wegen van Kaduna naar andere steden in het gebied. De ringweg kruist de rivier de Kaduna twee maal. De ringweg ligt (nog) vrij ver van Kaduna, met name het oostelijk en noordelijk deel ligt op enige afstand van het bebouwd gebied. De westring ligt het dichtst bij de buitenwijken van Kaduna.

Geschiedenis

De aanleg van de ringweg van Kaduna werd al in 2002 gecontracteerd met de intentie om in 2005 het eerste deel open te stellen. Dit is bij lange na niet gehaald, het project heeft jaren vertraging opgelopen. In 2011 kwam 16 kilometer van de zuidoostring gereed, maar dit deel is pas in 2013 volledig afgerond. Dit traject heeft twee klaverbladen, met de A2 en A235.

Toekomst

In 2019 kwam een groot deel van de oostring gereed, maar de definitieve afwerking had vertraging opgelopen omdat de brug over de rivier de Kaduna zeker in oktober 2021 nog onvoltooid was.

Referenties