Kaluga

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kaluga oblast
Калужская область
Flag of Kaluga oblast.png
Kaluga oblast.png
Hoofdstad Kaluga
Grootste stad Kaluga
Oppervlakte 29.800 km²
Inwonertal 1.010.000
Lengte snelwegennet
Eerste snelweg nvt
Afkorting KLU

Het oblast Kaluga (Russisch: Калужская область) is een oblast in Europees Rusland. Het oblast telt ongeveer 1 miljoen inwoners en is iets kleiner dan Nederland.

Inleiding

Het oblast Kaluga ligt ten zuidwesten van Moskva en grenst aan de oblasten Moskva, Tula, Oryol, Bryansk en Smolensk. De hoofdstad en grootste stad Kaluga ligt in het oosten van het oblast en telt zo'n 325.000 inwoners. Er zijn geen andere steden van belang. Grote delen van het oblast zijn dichtbebost, behalve het centrale deel. Kaluga is een industrieel oblast, met name autoindustrie is sterk vertegenwoordigd in de stad Kaluga.

Wegennet

Kaluga heeft niet een erg dicht wegennet, er zijn eigenlijk maar twee belangrijke wegen die parallel aan elkaar lopen, namelijk de M3 en de A101. De meeste regionale wegen komen rond de stad Kaluga samen. Er zijn geen snelwegen in het oblast Kaluga, wel zijn delen van de M3 vierstrooks. Her en der zijn ongelijkvloerse kruisingen, voornamelijk langs de belangrijkste wegen. De stad Kaluga heeft een 2x2 oostelijke rondweg.

Referenties


Hoofdwegen in het oblast Kaluga

M3A101A108R68R92R93R94R95R96R132