Kanaaltunnels

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kanaaltunnels
Kruist Albertkanaal
Lengte 2.500 meter
Openstelling 2030
Intensiteit
Tunnelcategorie C
Locatie kaart

De Kanaaltunnels is een in aanbouw zijnde dubbeldeks tunnel die in de lengterichting onder het Albertkanaal bij Antwerpen wordt aangelegd en onderdeel uit zal maken van de R1. De tunnel wordt aangelegd via de Open-bouwput-methode en zal uit vier buizen bestaan. De tunnel krijgt een lengte van 2,5 kilometer en zal naar verwachting in 2031 gereed zijn.

Kenmerken

De Kanaaltunnels zijn een stelsel van gestapelde tunnelbuizen die over een lengte van ongeveer 2,5 kilometer in de lengterichting onder het Albertkanaal door zullen lopen. De Kanaaltunnels gaan bestaan uit vier kokers, die per twee op elkaar gestapeld liggen. De bovenste tunnels zijn bestemd voor verkeer in westelijke richting, de onderste tunnels voor verkeer in oostelijke richting.

De vier tunnelkokers starten aan het Amerikadok en lopen daarna in de lengterichting door onder het Albertkanaal. Ter hoogte van de Noorderlaan splitsen de tunnels zich in een noordelijke en zuidelijke aansluiting op de oostelijke Ring van Antwerpen. De onderste kokers sluiten aan op de Antwerpse Ring richting Nederland (A12 en E19). De bovenste kokers sluiten aan op de Antwerpse Ring richting Sportpaleis en E313.

De noordelijke Kanaaltunnels worden ingericht met een rijstrook en een pechstrook. De zuidelijke tunnelkokers krijgen elk twee rijstroken. In het midden is er een vluchtgang.

Geschiedenis

De Kanaaltunnels zijn een belangrijk onderdeel van de Oosterweelverbinding, een sluitstuk van de Antwerpse Ring. Dit project omvat onder meer de nieuwe Scheldetunnel waarmee een extra verbinding onder de rivier de Schelde ontstaat. Om deze tunnel aan te kunnen laten sluiten op de oostelijke Antwerpse Ring, was het niet anders mogelijk dan dat er nog een serie tunnels werd aangelegd. Vanwege het gebrek aan ruimte in de Antwerpse haven, komen deze Kanaaltunnels onder het druk bevaren Albertkanaal te liggen.

Op 5 januari 2021 zijn de werken voor de bouw van de Kanaaltunnels gegund. Het contract heeft een waarde van ongeveer € 2,3 miljard euro.[1]

De bouw van de Kanaaltunnels is begin 2024 gestart en duurt naar verwachting tot 2031. De eerste tunneldelen, deel 3 en 4, zijn naar verwachting medio 2027 gereed, de aansluitende delen 1, 2 en 5 tot en met 8 uiterlijk eind 2029. Oostelijk van tunneldeel 8 zullen de Kanaaltunnels aansluiten op de oostelijke Antwerpse Ring. De aansluiting op het noordelijke deel wordt aangelegd tussen 2027 en medio 2029, het zuidelijk deel vanaf medio 2029 tot eind 2030.

Uitvoering

De bouw van de Kanaaltunnels is begin 2024 gestart en duurt naar verwachting tot 2031. De tunnels worden in verschillende delen in een open bouwkuip gebouwd. Hiertoe wordt over de hele lengte aan één zijde van het Albertkanaal met damwanden een twintig meter diepe bouwkuip gebouwd. In deze bouwkuip worden vervolgens de betonnen diepwanden voor de tunnels gemaakt. Door de bouwkuip zal het Albertkanaal gedurende een aantal jaren versmald worden voor scheepvaartverkeer. Vanaf mei 2024 kan het scheepvaartverkeer daarom slechts om-en-om van dit gedeelte van het Albertkanaal gebruik maken.

De eerste tunneldelen, deel 3 en 4, zijn naar verwachting medio 2027 gereed, de aansluitende delen 1, 2 en 5 tot en met 8 uiterlijk eind 2029.

Oostelijk van tunneldeel 8 zullen de Kanaaltunnels in de dwarsrichting onder het Albertkanaal door komen te lopen om de tunnel aan te kunnen sluiten op de oostelijke Antwerpse Ring. Om stremming van het Albertkanaal te voorkomen, wordt eerst de noordelijke helft van deze tunneldelen aangelegd en daarna de zuidelijke helft. Het noordelijke deel wordt aangelegd tussen 2027 en medio 2029, het zuidelijk deel vanaf medio 2029 tot eind 2030.

Omdat de bovenkant van de tunnels ter hoogte van het Albertkanaal hoger ligt dan de bodem van het Amerikadok, is in 2023 en 2024 aan het Amerikadok eerst een aanvaarberm gebouwd. Die moet de tunnels beschermen tegen een eventuele aanvaring met een uit de koers geraakt zeeschip. Het is de eerste keer dat er in België een dergelijke constructie is gebouwd.

Externe links

www.oosterweelverbinding.be

Referenties

Tunnels in België

Vlaanderen: AaltertunnelBeverentunnelBevrijdingstunnelBlauwtorentunnelBolivartunnelCraeybeckxtunnelE3-prijstunnelGasthuistunnelHoge MouwtunnelJan de VostunnelKennedy-De BolletunnelKennedytunnelKrijgsbaantunnelLeonardtunnelLiefkenshoektunnelOostertunnelRupeltunnelScheldetunnelStationstunnelTijsmanstunnelTunnel 't ZandVan EyktunnelVierarmentunnelWaaslandtunnelWevelgemtunnelZelzatetunnel

Wallonië: Tunnel de CointeTunnel de CouilletTunnel d'HiernauxTunnel d'HublinbluTunnel de KinkempoisTunnel de MarcinelleTunnel de RebaixTunnel de la PaixTunnel des Grosses BattesTunnel du Bois d'HoutaingTunnel Roullier

Brussels Gewest: BaljuwtunnelBelliardtunnelBoileautunnelDeltatunnelGeorges HenritunnelHallepoorttunnelJubelparktunnelKortenbergtunnelKruidtuintunnelKunst-WettunnelAnnie CordytunnelLouizatunnelMadoutunnelMontgomerytunnelNaamsepoorttunnelNAVO-tunnelReyers-CentrumtunnelReyers-MeisertunnelReyers-MontgomerytunnelRogiertunnelStefaniatunnelTervurentunnelTroontunnelVan PraettunnelVleurgattunnelWettunnelWoluwetunnel