Kansas Turnpike

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
De Kansas Turnpike.

De Kansas Turnpike is een tolweg van 380 kilometer in de Amerikaanse staat Kansas. De autosnelweg loopt vanaf de grens met Oklahoma via Wichita en Topeka naar Kansas City via diverse wegnummers.

Routenummers

Geschiedenis

De eerste plannen voor een interregionale hoofdweg tussen Kansas City en Oklahoma City gingen niet via de huidige route, maar meer naar het oosten via de US 69 en Tulsa. Midden jaren 40 werd dit plan veranderd om via de stad Wichita te gaan. Het Interstate Highway plan voorzag federaal gefinancierde snelwegen, maar de staat Kansas wilde al voor 1956 snelwegen aanleggen, en dat moesten dus tolwegen worden. Op 7 april 1953 werd het tracé tussen Oklahoma en Kansas City vastgesteld.

De aanleg begon op 31 december 1954 met een brug over de Kansas River bij Lawrence. Op 20 oktober 1956 was de weg na 22 maanden van aanleg voltooid. Destijds had de tolweg 14 aansluitingen, wat in 2006 verhoogd was naar 27 aansluitingen.

De staat Oklahoma wilde in die tijd ook een tolweg aanleggen vanaf Oklahoma City naar de grens met Kansas, maar kon hiervan de financiering niet op tijd rond krijgen waardoor de Kansas Turnpike enige tijd op een gelijkvloerse kruising met een lokale weg eindigde. Onoplettende automobilisten verongelukten af en toe op dit einde. Later werd dit traject aangelegd als tolvrije Interstate Highway.

In de jaren na de aanleg van het hoofdtraject waren er diverse plannen voor aftakkingen, onder andere naar Leavenworth, St. Joseph, Hutchinson, Great Bend en Hays. In juni 1956 werd het plan voor de Interstate Highways gelanceerd, wat voorzag in een landelijk tolvrij snelwegennet gefinancierd door de federale overheid. De Kansas Turnpike kreeg daarna een Interstate nummer. De I-35 zou oorspronkelijk via Topeka lopen, over de huidige I-335, I-470 en I-70, maar de staat Kansas stond erop dat een aparte route vanaf Emporia naar Kansas City werd aangelegd. Op 22 april 1958 werd ook de aansluiting met de I-35 in de staat Oklahoma voltooid.

Wegbeheer

De Kansas Turnpike is in het beheer van de Kansas Turnpike Authority (KTA), dat het hoofdkantoor in Wichita heeft. De KTA werd in 1953 gecreëerd om de tolweg aan te leggen en is een overheidsagentschap.

Tol

De tolheffing op de Kansas Turnpike kostte in 2017 $ 10.60 voor de totale 380 kilometer met een K-tag, wat neerkomt op slechts 2,6 cent per kilometer, wat significant lager is dan Europese tolwegen. Cash moet een personenauto $ 13.25 betalen. De tolweg kent een gesloten tolsysteem met tickets die men krijgt bij het oprijden en bij het afrijden betaald moeten worden op basis van de afgelegde afstand. In 1995 werd K-tag geïntroduceerd, het elektronische tolsysteem van de Kansas Turnpike. Gebruikers hiervan krijgen 15% korting op de tolkosten.[1] In de praktijk zullen maar weinig mensen de gehele lengte van de Kansas Turnpike berijden, omdat de I-35 een tolvrij alternatief is vanaf Emporia tot Kansas City. Het is daarnaast mogelijk om bij alle verzorgingsplaatsen te keren aangezien deze allemaal in twee richtingen te bereiken zijn. Voor automobilisten die bij hetzelfde tolstation de turnpike oprijden en verlaten wordt een apart toltarief op basis van tijdsduur berekend. Sinds 24 augustus 2017 wordt open road tolling op de Kansas Turnpike uitgerold, als eerste op het tolstation aan het oostelijk einde in Bonner Springs bij Kansas City.[2][3]

Ontwerp

Daar de tolweg voornamelijk voor het Interstate Highway systeem is ontworpen komen de ontwerpeisen van de Kansas Turnpike niet altijd overeen met die van andere Interstate Highways. Het meest opvallende verschil is een middenberm die smaller dan de minimaal 11 meter bij een Interstate Highway is, namelijk 6,1 meter en ligt verdiept. Vanaf 1985 werden over de gehele lengte Jersey Barriers geïnstalleerd in de middenberm om frontale ongelukken te voorkomen. De mijlpalen zijn oplopend over de gehele Turnpike, dus niet per wegnummer. Het grootste gedeelte van de tolweg, tussen de grens met Oklahoma en de hoofdstad Topeka is aangelegd met een asfaltlaag van 10 centimeter. De rest van de route heeft een wegdek van cementbeton. De bochtradius in de snelweg is beperkt tot 3 graden en de hellingen zijn niet meer dan 3 procent.

Maximumsnelheid

De Kansas Turnpike heeft over bijna de gehele lengte een maximumsnelheid van 75 mph (120 km/h) sinds 2011. In de eerste jaren had de Kansas Turnpike geen snelheidslimiet, in 1957 werd dit gewijzigd naar 80 mph (130 km/h), wat in 1970 werd gereduceerd naar 75 mph overdag en 70 mph 's nachts. In 1974 werd dit verlaagd naar 55 mph zoals alle wegen in de Verenigde Staten. In 1987 werd de maximumsnelheid weer verhoogd naar 65 mph buiten de steden, behalve tussen Emporia en Topeka, wat geen Interstate Highway was tot oktober 1987, waarna ook daar de maximumsnelheid naar 65 mph verhoogd werd. In 1997 werd een maximumsnelheid van 70 mph op de gehele turnpike ingevoerd.

Referenties