Kenosha Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 285
Hoogte (ft) 10,000 ft
Hoogte (m) 3.048 m
Gebergte Kenosha Mountains
Verkeersintensiteit 4.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Kenosha Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Colorado, gelegen in het midden van de staat. De bergpas is onderdeel van de US 285 in Colorado en is 3.048 meter hoog.

Kenmerken

De Kenosha Pass is oost-west georiënteerd, alhoewel de pashoogte noord-zuid ligt. De US 285 in Colorado verbindt Fairplay met Denver. De bergpas is slechts circa 200 meter hoger dan de omgeving, het ligt aan het einde van een dal vanuit Denver gezien, en gaat dan over in de iets lager gelegen hoogvlakte. De overgang van de bergen naar South Park is bijzonder, omdat de South Park vlak is. De bergpas is eenvoudig te berijden en is niet steil of bochtig. De US 285 is een belangrijke doorgaande verbinding en de bergpas is ook in de winter te berijden. De bergpas ligt op exact 10.000 feet hoogte.

Geschiedenis

De bergpas werd al ten tijde van de indianen gebruikt om South Park te bereiken, het grote bassin in het midden van Colorado. Eind 19e eeuw werd de route intensief gebruikt door wagons, karren die door paarden getrokken worden. In 1879 werd een spoorlijn over de bergpas aangelegd, van de Denver, South Park and Pacific Railroad. Deze bleef niet lang in gebruik en in 1938 werd de spoorlijn opgebroken.

Verkeersintensiteiten

De Kenosha Pass is één van de drukkere bergpassen in Colorado met gemiddeld 4.300 voertuigen per dag.

Referenties