Kessem Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף קסם

Kessem Interchange

Kessem Interchange.png
Route 5 and 6 interchange Israel.jpg
Kruisende wegen IL-5.svg IL-6.svg
Type hybridge turbine-diamant
Opengesteld 04-08-2002

Het Kessem Interchange (Hebreeuws: מחלף קסם) is een knooppunt in Israël. Het knooppunt is een hybride vorm en hier kruisen de Route 5 en Route 6.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de plaats Kafr Qasim, een Arabisch-Israëlische stad die 3 kilometer ten oosten van het knooppunt ligt.

Configuratie

Het knooppunt is een mix van vormen, en is tevens gecombineerd met een aansluiting naar de Route 444. De doorgaande verbindingen zijn de Route 5 en Route 6, waarbij de Route 5 over de Route 6 heen gaat. Het knooppunt is niet volledig conflictvrij, men kan alleen via verkeerslichten van west naar noord en vice versa, evenals van oost naar noord en vice versa. Ook van zuid naar oost is niet conflictvrij mogelijk, maar andersom wel. Verkeer vanaf de Route 444 uit het noorden kan niet de Route 6 richting zuiden op.

Het knooppunt heeft een klaverlus, een turbineboog en enkele afritten zoals men bij diamantaansluitingen vindt. Daarnaast loopt er een spoorlijn onder de Route 5 door de westkant van het knooppunt door.

Geschiedenis

De Route 5 is ter plekke tussen 1985 en 1987 aangelegd en opende in augustus 1987 voor het verkeer. Destijds was er alleen een aansluiting op de Route 444. Het eigenlijke knooppunt is tussen 2000 en 2002 aangelegd in het kader van de Route 6. Het eerste deel van de Route 6, inclusief het knooppunt, opende op 4 augustus 2002 voor het verkeer.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin