Kfar Shmaryahu Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף שמריהו מזרח

Kfar Shmaryahu

Interchange

Kfar Shmaryahu Interchange.png
Kruisende wegen IL-20.svg IL-531.svg
Type half ster
Opengesteld 19-12-2016

Het Kfar Shmaryahu Interchange (Hebreeuws: מחלף שמריהו מזרח) is een knooppunt in Israël, gelegen ten noorden van Tel Aviv. Hier kruist de Route 20 (Ayalon Highway) de Route 531.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar Kfar Shmaryahu, een voorstad van Tel Aviv dat ten westen van het knooppunt ligt.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een half sterknooppunt met drie niveaus. De Route 20 (Ayalon Highway) vormt de doorgaande verbinding, terwijl de Route 531 hier op aansluit. Direct ten westen van het knooppunt ligt een spoorlijn. Het knooppunt ligt niet ver van de kust, ten oosten van Kfar Smaryahu, ten noorden van Herzliya en ten westen van Ra'anana, allen grote noordelijke voorsteden van Tel Aviv.

Geschiedenis

Het knooppunt is aangelegd als onderdeel van de doorgetrokken Ayalon Highway (Route 20) en de verlengde Route 531. Als eerste opende op 29 december 2016 het knooppunt, maar alleen voor verkeer vanaf Tel Aviv richting Ra'anana.[1] Hiermee was maar één van de verbindingen te berijden. De verbinding vanaf de Highway 531 richting Netanya opende op op 3 april 2017.[2][3][4] Vervolgens opende op 8 augustus 2018 de verbinding vanaf de Highway 531 richting Tel Aviv, inclusief de rijbaan richting zuiden van de Highway 20. Daarna ontbrak nog de verbinding vanaf Netanya richting Highway 531.

Referenties

Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin