Kibbutz Galuyot Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף קיבוץ גלויות

Kibbutz Galuyot Interchange

Kibbutz Galuyot Interchange.png
Kruisende wegen IL-1.svg IL-20.svg
Type splitsing
Opengesteld 198x

Het Kibbutz Galuyot Interchange (Hebreeuws: מחלף קיבוץ גלויות) is een knooppunt in Israël, gelegen in Tel Aviv. Op het knooppunt splitst de Route 1 van de Route 20 af. Het knooppunt is vormgegeven als een splitsing.

Naamgeving

Kibbutz Galuyot is de Hebreeuwse naam voor wat ook wel bekend staat als de Gathering of Israël, een Bijbelse belofte van Mozes aan het volk Israël dat men ooit mocht terugkeren naar het beloofde land (Israël). Het concept is één van de speerpunten van het religieuze leven in Israël.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een splitsing. De Route 1 naar Jeruzalem begint hier en splitst van de Route 20 (Ayalon Freeway) af. Het knooppunt zelf is onvolledig, men kan niet van zuidwest naar zuidoost en vice versa, maar dit is wel mogelijk via twee nabijgelegen aansluitingen op de Routes 1 en 20. Het knooppunt is tevens een spoorknooppunt, zowel de Route 1 als 20 hebben een spoorlijn in de middenberm. Dit is een vrij unieke situatie. In de middenberm van de Route 20 direct ten noorden van het knooppunt ligt het Tel Aviv HaHagana Railway Station, dat het op twee na drukste station van Israël is.

Geschiedenis

De Route 1 is in dit gebied in 1970 opengesteld, onduidelijk is hoe het toen op het hoofdwegennet van Tel Aviv aansloot, mogelijk op de Derech Hel HaShiryon, een hoofdweg die parallel aan de Ayalon Freeway loopt. In de jaren '80 is de Ayalon Freeway door Tel Aviv aangelegd, wanneer exact is niet bekend. Het knooppunt ontstond feitelijk pas begin jaren '90, toen de Ayalon Freeway zuidwaarts werd verlengd.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin