Kiev

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kiev en de rivier de Dnieper.

Kyiv of Kiev (Oekraïens: Київ, Russisch: Киев) is de hoofdstad en grootste stad van Oekraïne, centraal in het noorden van het land gelegen aan de rivier de Dnieper. Het is één van de grootste steden van Europa met 2.797.000 inwoners en een agglomeratie van 3.648.000 inwoners.

Inleiding

Kiev is gelegen aan de rivier de Dnieper, met het centrum op de westoever en en een aantal buitenwijken op de oostoever. Het grootste deel van het stedelijk gebied ligt ten westen van de Dnieper, maar bijvoorbeeld de luchthaven ligt op de oostoever. De Dnieper meandert door de stad en kent diverse eilanden en schiereilanden en heeft een breed stroomgebied, waardoor beide delen van de metropool duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Ten noorden van Kiev ligt een groot stuwmeer. Kiev zelf is een heuvelachtige stad met vrij veel, maar beperkte hoogteverschillen. De directe omgeving van Kiev is dichtbebost, waardoor er een vrij duidelijke scheiding tussen Kiev, haar bossen en de voorsteden buiten Kiev is. De stad meet ongeveer 25 bij 25 kilometer. De agglomeratie wordt gekenmerkt door communistische bebouwing, met grootschalige flatwijken buiten het centrum, met name ten oosten en noorden van de stad. Het westen van de stad is deels industrieel in karakter, evenals een deel van de oevers van de Dnieper, alhoewel er ook natuurgebieden zijn. Voorsteden van Kiev zijn Brovary, Boryspil, Vyshneve, Irpin, Bucha en Vyshhorod.

Wegennet

De M03 Prospekt Bazhana in het oosten van Kiev.

Alhoewel Kiev niet over een volwaardig snelwegennet beschikt, zijn er wel een groot aantal trajecten die als zodanig functioneren, met op vrij grote schaal ongelijkvloerse kruisingen. In Kiev ligt de oudste snelweg van Oekraïne, namelijk een stuk van de M03 tussen Kiev en Boryspil dat in 1972 werd opengesteld. Zes grote bruggen overspannen de rivier de Dnieper, sommige bruggen zijn een gecombineerde, trein-/metro- en wegverkeersbrug.

Kiev heeft een ringstructuur, met een stadsring en een buitenring. De buitenring is niet compleet en ligt vooral ten westen van de Dnieper. De stadsring wordt gevormd door veelal zesstrooks boulevards en is gedeeltelijk, maar niet volledig voorzien van ongelijkvloerse kruisingen. Het noordelijk deel van de stadsring is bijna volledig ongelijkvloers en telt 2x3 tot 2x4 rijstroken. Het westelijk deel van de stadsring verloopt door dichter bebouwd gebied en heeft nogal wat verkeerslichten. Redelijk wat belangrijke hoofdwegen beginnen op de stadsring, zoals de M01, M06, N01, N04 en N07.

De buitenring is voor het doorgaand verkeer bedoeld. Deze ringweg is provisorisch semi-ongelijkvloers gemaakt met veel U-turns en right in, right out-aansluitingen. Alleen de kruisingen met andere M-wegen zijn als klaverblad vormgegeven. De buitenring telt 2x3 en 2x4 rijstroken en is zeer druk bereden, mede omdat een groot deel van het doorgaande verkeer in dit deel van Oekraïne van de buitenring gebruikmaakt. Doorgaand transitverkeer vanaf de M06 naar de M01 en M03 wordt via de buitenring geleid, evenals een stuk over de N01. De binnenring is verboden voor transitverkeer.

Noord-zuidverkeer door Kiev neemt veelal of de westelijke buitenring of de Naberezhne Shosse over de westoever van Kiev. Deze weg telt 2x3 rijstroken en het zuidelijke deel is grotendeels ongelijkvloers. Oost-west transitverkeer vanaf de M07 naar de M01 wordt over de noordring van de buitenring en de noordring van de binnenring geleid. Deze route is niet gestroomlijnd, men moet een aantal keer afslaan om hem te volgen en is minder goed uitgebouwd dan de zuidelijke transitroute.

Er is een nieuwe ringweg gepland in de vorm van de KOD.

Bewegwijzering

Een groot deel van de bewegwijzering in en rond Kiev is uitsluitend in het Cyrillisch. Lokale bestemmingen worden weergegeven op witte borden met zwarte letters, de grote doorgaande bestemmingen buiten Kiev worden aangegeven op blauwe borden met witte letters. Frequent aangegeven bestemmingen zijn L'viv, Kovel, Odesa, Chernihiv, Kharkiv en Luhansk. Op veel plekken ontbreken voorwegwijzers of deze staan op korte afstand van de daadwerkelijke kruispunten. Aangezien transitverkeer regelmatig moet afslaan om de doorgaande route te volgen dient men goed op te letten.

Bruggen over de Dnieper

In Kiev zijn 6 bruggen over de Dnieper voor het wegverkeer. De meeste van deze bruggen tellen minimaal 2x3 rijstroken. Hieronder een lijst van verkeersbruggen van noord naar zuid.

Moskovskyi Bridge

De Moskovskyi Bridge (Московський міст) is de noordelijkste brug in Kiev. Het is een tuibrug met twee overspanningen van 816 en 732 meter. De brug verwerkt naast lokaal verkeer tussen het westen en oosten van Kiev ook doorgaand verkeer, voornamelijk vanaf de M07 naar de M01, maar ook voor verkeer vanaf de M06 naar de M01 kan de brug lonend zijn. De brug telt 2x4 rijstroken zonder vluchtstrook en is op 3 december 1976 opengesteld.

Podilsko-Voskresensky Bridge

De Podilsko-Voskresensky Bridge (Подільсько-Воскресенський мостовий перехід) is een gecombineerde verkeers- en metrobrug, met twee dekken. De brug ligt 2 kilometer zuidelijker dan de Moskovskyi Bridge en is in totaal maarliefst 7,5 kilometer lang. De bouw van de brug begon al in 1993, maar is vanwege problemen met onteigening diverse malen vertraagd en was in 2020 nog steeds niet voltooid.

Metro Bridge

De Metro Bridge (Міст Метро) is een gecombineerde verkeers- en metrobrug, met een halfverhoogde metro in de middenberm van de 2x2 rijstroken tellende verkeersbrug. De brug is onderdeel van de Brovary Parkway, een oude verbinding tussen het centrum van Kiev en de voorstad Brovary. Alhoewel de Metro Bridge het centraalst ligt ten opzichte van het centrum, komt het wegverkeer niet direct in het centrum uit, want er zit nog een heuvel tussen de Dnieper en het centrum. Verkeer richting het centrum moet daarom omrijden via de Naberezhne Shosse. Alhoewel de brug direct in het verlengde van de M01 ligt, heeft deze het minste doorgaande belang. De brug is op 5 november 1965 opengesteld en is de één na oudste brug van Kiev.

Paton Bridge

De Paton Bridge (Міст Патона) is de oudste en langste brug van Kiev met een lengte van 1.543 meter. Het is tevens de eerste volledig gelaste brug ter wereld. De brug heeft 7 rijstroken, de middelste rijstrook is een wisselstrook zonder rijbaanscheiding. Vanaf de brug heeft men schitterend uitzicht over de Dnieper en het beroemde Mother Motherland standbeeld op de heuvel aan de westkant. De brug geeft rechtstreeks toegang op de stadsring van Kiev. De brug ging in juni 1941 in aanleg, maar werd vertraagd door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De brug is op 5 november 1953 opengesteld.

New Darnytskyi Bridge

De New Darnytskyi Bridge (Новий Дарницький міст) is een gecombineerde verkeers- en spoorbrug. De brug telt 2x3 rijstroken en een dubbelspoors spoorlijn. De brug heeft een totale overspanning van 1.100 meter en is een cantileverbrug. De aanleg van de brug begon in 2004 en in 2010 reden de eerste treinen over de brug. De brug opende op 31 maart 2011 voor het wegverkeer. In 2012 zijn de laatste verbindingswegen van de aansluitende wegen naar de brug in gebruik genomen.

Pivdennyi Bridge

De Pivdennyi Bridge (Південний міст) is de zuidelijkste brug over de Dnieper in de regio Kiev en is de belangrijkste brug voor transitverkeer en verwerkt verkeer vanaf zowel de stadsring als de buitenring van Kiev richting de M03 en de luchthaven van Kiev. Het is een tuibrug met een totale overspanning van 1.256 meter. De brug telt 2x3 rijstroken. De aanleg van de Pivdennyi Bridge begon in 1983 en de brug is op 25 december 1990 opengesteld voor het verkeer.

Congestie

Kiev is één van de meest filegevoelige steden van Europa. In de Congestion Index van TomTom stond Kiev in 2018 op plaats 5 van meest filegevoelige Europese steden.[1] Een belangrijk probleem in Kiev is de incomplete ringstructuur. De stadsring is incompleet, in de buitenwijken en voorsteden ontbreken tangentiële verbindingen en is het onderliggend wegennet slecht uitgebouwd en het aantal rivierkruisingen is beperkt.

Referenties