Kings Hill Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 89
Hoogte (ft) 7,385 ft
Hoogte (m) 2.251 m
Gebergte Little Belt Mountains
Verkeersintensiteit 500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Kings Hill Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Montana. De bergpas is onderdeel van de US 89 in Montana en is 2.251 meter hoog.

Kenmerken

Kings Hill Pass is een noord-zuid georiënteerde bergpas in het midden van de staat. De US 89 in Montana verbindt White Sulphur Springs in het zuiden met Great Falls in het noorden. De bergpas is eenvoudig te berijden en niet erg bochtig. De pashoogte is 2.251 meter hoog, ruimschoots beneden de boomgrens. De bergen rondom de pashoogte zijn circa 2.500 meter hoog. Bij de pashoogte bevindt zich het Showdown Ski Area.

De US 89 is een doorgaande route voor verkeer vanaf Bozeman naar Great Falls. Echter in de omgeving van de bergpas ligt maar één dorp (Neihart) waardoor de bergpas licht bereden wordt. De bergpas wordt in de winter open gehouden.

Geschiedenis

De bergpas is vernoemd naar de nabijgelegen Kings Hill, een 2.440 meter hoge berg die over de pashoogte uitkijkt. De weg is onderdeel van de Kings Hill Scenic Byway door het Lewis and Clark National Forest dat in 1897 gecreëerd werd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 500 voertuigen over de bergpas, die daarmee licht bereden wordt, wat komt door de grote afstanden tussen de plaatsen.

Referenties