Kingston-Rhinecliff Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kingston-Rhinecliff Bridge
NY-199.svg
Kingston-Rhinecliff Bridge.jpg
Overspant Hudson River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 2.375 meter
Hoofdoverspanning 244 meter
Hoogte brugdek 76 meter
Openstelling 02-02-1957
Verkeersintensiteit 21.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Kingston-Rhinecliff Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat New York.

Kenmerken

De brug is een vakwerkbrug met de vakwerkstructuur onder het brugdek. De brug is tweestrooks en 2.375 meter lang. De grootste overspanningen zijn 244 meter. Het brugdek ligt maarliefst 76 meter boven het water en is daarmee één van de hoogste bruggen in het oosten van de Verenigde Staten. Over de brug loopt de State Route 199 van Kingston naar Rhinecliff, waar de brug naar vernoemd is. De brug heeft weliswaar 2 rijstroken maar is wel vrij breed, de breedte van het brugdek maakt halve vluchtstroken in beide richtingen mogelijk. Het tolstation bevindt zich op de westoever, aan de kant van Kingston.

Geschiedenis

De brug is tussen 1954 en 1957 gebouwd en opende op 2 februari 1957 voor het verkeer, alhoewel de brug toen nog niet af was. De officiële ceremonie was op 11 mei dat jaar. De brug kostte destijds $ 17,5 miljoen.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 21.500 voertuigen over de brug, die daarmee aan zijn maximale capaciteit zit, zoals de meeste bruggen over de Hudson tussen Albany en New York City.

Tol

De brug is een tolweg, de tol bedraagt $ 1.50 voor een personenauto en wordt alleen richting oosten geheven.

Referenties


Oeververbindingen over de Hudson River tussen New York City en Albany

Verrazano-Narrows BridgeLincoln TunnelHolland TunnelGeorge Washington BridgeTappan Zee BridgeBear Mountain BridgeNewburgh-Beacon BridgeMid-Hudson BridgeKingston-Rhinecliff BridgeRip Van Winkle BridgeCastleton BridgeDunn Memorial BridgePatroon Island Bridge