Kizuna Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kizuna Bridge

ស្ពានគីហ្សុណា

N7-KH.svg
Kizuna Bridge.jpg
Overspant Mekong
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.500 meter
Hoofdoverspanning 120 meter
Hoogte brugdek 15 meter
Openstelling 04-12-2001
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Kizuna Bridge (Khmer: ស្ពានគីហ្សុណា, Japans: きずな橋) is een kokerbrug in Cambodja, gelegen over de Mekong bij Kampong Cham.

Kenmerken

De Kizuna Bridge is in totaal 1.500 meter lang en bestaat uit een hoofdbrug die is uitgevoerd als een betonnen kokerbrug met overspanningen van circa 120 meter en een aanbrug die uitgevoerd is als liggerbrug met kortere overspanningen. De hoofdbrug heeft 7 pijlers in de Mekong. Het brugdek is 12,2 meter breed en ligt 15 meter boven het hoogwaterpeil van de Mekong. Over de brug verloopt de National Highway 7. De brug is gelegen bij Kampong Cham, hemelsbreed 75 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Phnom Penh.

Geschiedenis

De Kizuna Bridge was de eerste brug over de Mekong in Cambodja en is met Japanse financiering aangelegd tussen 1999 en 2001. De brug is op 4 december 2001 geopend voor het verkeer.[1][2] De bouw van de brug kostte $ 80 miljoen, waarvan $ 56 miljoen door Japan werd gefinancierd.[3]

Met de opening van de brug werd het westen en oosten van Cambodja met elkaar verbonden. De Japanse naam Kizuna (きずな) betekent 'verbinding'.

Zie ook

Referenties