Knik Arm Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Knik Arm Bridge
Blank.png
Blank.png
Overspant Knik Arm
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.500 meter
Hoofdoverspanning 84 meter
Hoogte brugdek 9 meter
Openstelling ?
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Knik Arm Bridge was een geplande brug in de Verenigde Staten, gelegen bij Anchorage, Alaska. De 2,5 kilometer lange brug moest de Knik Arm overspannen.

Kenmerken

De brug wordt een reguliere liggerbrug met overspanningen van 84 meter. De doorvaarthoogte wordt 9 meter ten opzichte van gemiddeld hoogwater. De lengte van de brug wordt gequote als 8.200 ft (2.500 m) en 9.200 ft (2.900 m). Het brugproject omvat ook 30 kilometer aansluitende infrastructuur aan beide zijden van de Knik Arm.

Geschiedenis

De eerste plannen voor een brug over de Knik Arm ontstonden in 1923, toen de spoorwegen een kortere verbinding van Anchorage naar het binnenland van Alaska onderzochten. Het ging vooral om een kortere route naar Fairbanks. Het plan werd echter niet voortgezet. In de jaren '50 werd een brugverbinding opnieuw onderzocht door de kamer van koophandel van Anchorage. In de jaren '60 werd een stad van 20.000 inwoners gepland op Point MacKenzie, inclusief een metrolijn over de Knik Arm. In de jaren '70 werd een verkeersbrug over de Knik Arm haalbaar bevonden door het Department of Highways van de staat Alaska.

Toekomst

De brug moet het mogelijk maken om nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen te ontwikkelen aan de noordkant van de Knik Arm. De zogenaamde "Anchorage Bowl", de vallei waarin Anchorage is gelegen, groeit snel in inwonertal, maar heeft weinig ruimte om uit te breiden. De brug zal de afstand tot Point MacKenzie met 100 kilometer bekorten, en lange-afstandsverkeer tussen Anchorage en Fairbanks met 50 kilometer bekorten. De kosten van de brug en aansluitende verbindingen werden indertijd geschat op $ 782 miljoen. In 2010 verkreeg het project de Record of Decision, nadat de Final Environmental Impact Statement werd gepubliceerd.

De Knik Arm Bridge was oorspronkelijk voorzien als tolweg, in het beheer van de Knik Arm Bridge And Toll Authority, die in 2003 gecreëerd werd. Echter omdat de brug een lange-termijnsproject is, waarvan de economische voordelen zich pas na langere tijd zullen voordoen door het ontwikkelen van nieuwe woon- en werkgebieden ten noorden van de Knik Arm, bleek een tolweg niet haalbaar, omdat deze in de eerste jaren slechts weinig verkeer zou aantrekken. In maart 2014 is daarom besloten het project voort te zetten als publiek gefinancierd project, zonder tolheffing.[1] Vanwege de lage olieprijzen vanaf de tweede helft van 2014 had Alaska fors minder belastinginkomsten en werden de werkzaamheden aan het project tijdelijk gestaakt. In juli 2015 werd het moratorium weer opgeheven.[2] In maart 2016 trok de FHWA echter federale financiering in.[3] Sindsdien is er geen voortgang meer geboekt aan het project.[4]

Externe links

Referenties