Knooppunt Antwerpen-West

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Antwerpen-West
KP Antwerpen-West.png
Kruisende wegen R1 BE.svgE17 BE.svg
Type half-stack
Opengesteld 1976

Het knooppunt Antwerpen-West is een knooppunt in België, vormgegeven als half-stackknooppunt. Hier sluit de R1 aan op de E17.

Naamgeving

Het knooppunt is genoemd naar de stad Antwerpen.

Configuratie

Het knooppunt Antwerpen-West is een vorm van een half-stackknooppunt waarbij de verbinding R1 van/naar de E17 de hoofdrichting is. Het knooppunt is gecombineerd met afrit Antwerpen-Linkeroever aan de oostzijde van het knooppunt op de R1.

Geschiedenis

De bouw van de R1 is gestart in de jaren '60 van de 20e eeuw. Sinds 1970 is de R1 met de E17 verbonden. Sprake van een knooppunt was er toen nog niet, omdat het laatste deel van de R1 naar Sint-Anna Linkeroever nog niet was gebouwd. In 1976 opende het laatste deel van de R1 en was het knooppunt een feit.

Referenties


Knooppunten in België

Vlaanderen: AalbekeAntwerpen-CentrumAntwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-OostAntwerpen-WestAntwerpen-ZuidBeverenBruggeDestelbergenGent-CentrumGroot-BijgaardenHeverleeJabbekeKnokke-HeistKortrijk-WestKortrijk-ZuidLeonardkruispuntLummenMachelenMerelbekeMoorseleRanstSint-Stevens-WoluweStrombeek-BeverWilrijk-ValaarZaventemZelzate-WestZwijnaarde

Wallonië: ArquennesBatticeBois-d'HaineCharleroi-NordCharleroi-SudCheratteDaussoulxFamilleureuxFexhe-SlinsGouyGrâce-HollogneHaut-IttreHautrageHauts-SartsHeppigniesHoudeng-GœgniesJemappesLoncinMarcinelleMarquainNeufchâteauThiméonTournaiVottemVille-sur-Haine