Knooppunt Merelbeke

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Merelbeke
KP Merelbeke.png
Kruisende wegen E40 BE.svgB403
Type trompet
Opengesteld 1983

Het knooppunt Merelbeke is een knooppunt in België, vormgegeven als een trompetknooppunt. Hier sluit de B403 aan op de E40.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de nabijgelegen gemeente Merelbeke, welke ten zuidwesten van het knooppunt ligt.

Configuratie

Het knooppunt Merelbeke is een trompetknooppunt, waar de B403 op de E40 aansluit. Via de B403 kan het verkeer de R4 bereiken.

Geschiedenis

De E40 is de oudste snelweg van België en is ter hoogte van het knooppunt in 1954 opengesteld. Van een knooppunt was toen nog lang geen sprake. Pas in 1983 werd de B403 aangelegd en was het knooppunt een feit.

Referenties


Knooppunten in België

Vlaanderen: AalbekeAntwerpen-CentrumAntwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-OostAntwerpen-WestAntwerpen-ZuidBeverenBruggeDestelbergenGent-CentrumGroot-BijgaardenHeverleeJabbekeKnokke-HeistKortrijk-WestKortrijk-ZuidLeonardkruispuntLummenMachelenMerelbekeMoorseleRanstSint-Stevens-WoluweStrombeek-BeverWilrijk-ValaarZaventemZelzate-WestZwijnaarde

Wallonië: ArquennesBatticeBois-d'HaineCharleroi-NordCharleroi-SudCheratteDaussoulxFamilleureuxFexhe-SlinsGouyGrâce-HollogneHaut-IttreHautrageHauts-SartsHeppigniesHoudeng-GœgniesJemappesLoncinMarcinelleMarquainNeufchâteauThiméonTournaiVottemVille-sur-Haine