Knooppunt Wilrijk-Valaar

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Wilrijk-Valaar
KP Wilrijk-Valaar.png
Kruisende wegen A12 BE.svgA112 BE.svg
Type splitsing
Opengesteld 1978

Het knooppunt Wilrijk-Valaar is een knooppunt in België, vormgegeven als een splitsing. Hier sluit de A112 aan op de A12.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de plaatsen Wilrijk, welke ten zuidoosten van het knooppunt ligt en Valaar welke ten zuidwesten van het knooppunt ligt.

Configuratie

Het knooppunt Wilrijk-Valaar is een splitsing waarbij de A112 op de A12 aansluit. Het is een onvolledig knooppunt. Verkeer naar de R1 van/naar het westen/zuidwesten dient gebruik te maken van de A112. Verkeer van/naar het noorden/noordoosten dient gebruik te maken van de A12.

Geschiedenis

Het knooppunt is opengesteld in 1978, gelijktijdig met de openstelling van de Jan de Vostunnel en de Bevrijdingstunnel.

Referenties


Knooppunten in België

Vlaanderen: AalbekeAntwerpen-CentrumAntwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-OostAntwerpen-WestAntwerpen-ZuidBeverenBruggeDestelbergenGent-CentrumGroot-BijgaardenHeverleeJabbekeKnokke-HeistKortrijk-WestKortrijk-ZuidLeonardkruispuntLummenMachelenMerelbekeMoorseleRanstSint-Stevens-WoluweStrombeek-BeverWilrijk-ValaarZaventemZelzate-WestZwijnaarde

Wallonië: ArquennesBatticeBois-d'HaineCharleroi-NordCharleroi-SudCheratteDaussoulxFamilleureuxFexhe-SlinsGouyGrâce-HollogneHaut-IttreHautrageHauts-SartsHeppigniesHoudeng-GœgniesJemappesLoncinMarcinelleMarquainNeufchâteauThiméonTournaiVottemVille-sur-Haine