Knoten Bregenz

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Bregenz
Knoten Bregenz.png
Kruisende wegen A14 AT.svg
Type trompet
Opengesteld 1984

Het Knoten Bregenz is een knooppunt in Oostenrijk, gelegen bij de stad Bregenz in de staat Vorarlberg. Het is feitelijk een knooppuntachtige afrit van de A14.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de stad Bregenz waar het in is gelegen.

Configuratie

Het Knoten Bregenz.

Het knooppunt is vormgegeven als een trompetknooppunt. De A14 vormt de doorgaande verbinding en telt 2x2 rijstroken ten zuiden van het knooppunt en 1x2 rijstroken ten noorden ervan in verband met de Pfändertunnel. Vanaf het knooppunt loopt een ongelijkvloerse zubringer met een tunnel naar het centrum van Bregenz. Onder het knooppunt stroomt de rivier de Ach. Het knooppunt ligt op circa 410 meter boven zeeniveau, ten zuidoosten van Bregenz. Naar het zuiden en westen is het gebied vlak, naar het noorden en oosten liggen lage beboste bergen.

Geschiedenis

De bouw van het knooppunt viel samen met de bouw van de Pfändertunnel, die direct ten noorden van het knooppunt ligt. Reeds in de jaren 30 waren er plannen voor een snelweg vanuit Duitsland tot aan Feldkirch, maar deze werden met het begin van de tweede wereldoorlog in 1939 stilgelegd. In 1952 begon men met het plannen van een opwaardering van de bestaande route met rondwegen, daar de verkeersproblemen zich nog enkel in de dorpskernen voordeden. Pas in de jaren 60 werden de plannen voor een autobahn concreter, en in 1973 begon de bouw van de Pfändertunnel. De A14 werd toen tussen de Duitse grens en Dornbirn-Nord gebouwd. Op 10 december 1980 werd de A14, inclusief de Pfändertunnel, feestelijk in gebruik genomen, Bregenz was van het doorgaande verkeer verlost. De zubringer was toen echter nog niet voltooid, pas op 1 juni 1984 werd de Citytunnel opengesteld voor het verkeer, en was het knooppunt een feit. Eind jaren 90 is er tussen het knoten Bregenz en de Citytunnel nog een aansluiting gebouwd. De Pfändertunnel is in 2010 met 29.000 voertuigen per etmaal overbelast. In april 2006 werd met de bouw van de tweede tunnelbuis van de Pfändertunnel begonnen, die in juni 2012 is opgeleverd. De oudere buis is daarna gerenoveerd en beide buizen zijn in 2013 in gebruik genomen. De A14 is sindsdien rondom Bregenz geheel met 2x2 rijstroken uitgebouwd.

Verkeersintensiteiten

In 2009 reden dagelijks 29.000 voertuigen door de Pfändertunnel. Zuidelijker reden dagelijks 45.000 voertuigen per etmaal.[1]

Referenties

knooppunten in Oostenrijk

BregenzBruck an der MurBruckneudorfDeutsch-WagramEibesbrunnEisenstadtFloridsdorfGraz-OstGraz-WestGuntramsdorfHaidInnsbruckInnsbruck-AmrasInnsbruck-WiltenInzersdorf-SüdInzersdorf-WestJettsdorfKaisermühlenKlagenfurt-NordKlagenfurt-WestKorneuburgLinzLinz-HummelhofMattersburgOberinntalPeggauPongauPraterRaasdorfRiegersdorfSalzburgSankt MichaelSankt PöltenSchwadorfSchwechatSeebensteinSpittalSteinhäuslStockerauSüßenbrunnTraismauerVillachVoralpenkreuzVösendorfWelsWiener Neustadt