Knoten Inzersdorf-West

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Inzersdorf-West
Knoten Inzersdorf.png
Kruisende wegen A2 AT.svgA23 AT.svg
Type hybride splitsing-turbine
Opengesteld 1973

Het Knoten Inzersdorf-West is een knooppunt in Oostenrijk, gelegen in de stad Wien. Hier gaat de A2 over in de A23 en is onderdeel van de randweg Wien.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de wijk Inzersdorf van de Oostenrijkse hoofdstad Wien, waarin ook een groot industrieterrein ligt.

Configuratie

Het knooppunt is een hybride vorm van een splitsing en een aangepast turbineknooppunt. De A2-A23 vormt de doorgaande richting met 2x3 rijstroken, naar het westen loopt een zubringer naar het zuiden van Wien. Het knooppunt is onvolledig, de splitsing is de feitelijke autosnelwegroute, het turbineknooppunt verloopt naar een afrit in Wien-Inzersdorf. Het knooppunt ligt circa 190 meter boven zeeniveau in stedelijk gebied.

Geschiedenis

Op 19 december 1970 opende de A23 tussen het Knoten Inzersdorf en de aansluiting Wien-Favoriten. Op 29 juni 1973 sloot de A2 hier op aan, en was het knooppunt voltooid.[1] Tussen 2015 en 2017 is het knooppunt gerenoveerd, waarbij één viaduct vervangen is. De werkzaamheden waren op 21 juni 2017 afgerond.[2]

Verkeersintensiteiten

In 2009 reden dagelijks 69.500 voertuigen over de A23 ten noorden van het knooppunt.[3] Van de andere wegvakken zijn geen intensiteiten bekend.

Referenties

knooppunten in Oostenrijk

BregenzBruck an der MurBruckneudorfDeutsch-WagramEibesbrunnEisenstadtFloridsdorfGraz-OstGraz-WestGuntramsdorfHaidInnsbruckInnsbruck-AmrasInnsbruck-WiltenInzersdorf-SüdInzersdorf-WestJettsdorfKaisermühlenKlagenfurt-NordKlagenfurt-WestKorneuburgLinzLinz-HummelhofMattersburgOberinntalPeggauPongauPraterRaasdorfRiegersdorfSalzburgSankt MichaelSankt PöltenSchwadorfSchwechatSeebensteinSpittalSteinhäuslStockerauSüßenbrunnTraismauerVillachVoralpenkreuzVösendorfWelsWiener Neustadt