Knoten Raasdorf

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Raasdorf
Knoten Raasdorf.png
Kruisende wegen S1 AT.svg
Type trompet
Opengesteld 2025?

Het Knoten Raasdorf is een toekomstig knooppunt in Oostenrijk, gelegen bij de stad Wien. Hier moet een zubringer het nieuwe stadsdeel 'Seestadt Aspern' gelegen aan de oostkant van Wien aansluiten op de grote ring van Wien.

Naamgeving

Het knooppunt wordt vernoemd naar het dorp Raasdorf, dat ten oosten van het knooppunt is gelegen.

Configuratie

Het knooppunt moet vormgegeven worden als een trompetknooppunt, waarbij de grote ringweg van Wien S1 de doorgaande verbinding vormt.

Toekomst

In de oorspronkelijke plannen was het de bedoeling om de A23 (Oostenrijk) te verlengen tot en met Knoten Raasdorf. In 2011 zijn deze plannen wegens bezuinigingen geschrapt en is gekozen om maar een deel van de Schnellstraße vanaf het nieuwe stadsdeel 'Seestadt Aspern' aan te leggen tot aan het knooppunt. In totaal zal deze nieuwe Schnellstraße een lengte hebben van 4,6 kilometer.

Het project hangt echter nauw samen met de aanleg van de S1 tussen Knoten Süßenbrunn en Knoten Schwechat. Het deel van de S1 tussen Knoten Süßenbrunn en Groß-Enzersdorf moet op zijn vroegst in 2025 gereed zijn. Vooralsnog is de gereedstelling van de zubringer gepland in 2024.[1]

Referenties

knooppunten in Oostenrijk

BregenzBruck an der MurBruckneudorfDeutsch-WagramEibesbrunnEisenstadtFloridsdorfGraz-OstGraz-WestGuntramsdorfHaidInnsbruckInnsbruck-AmrasInnsbruck-WiltenInzersdorf-SüdInzersdorf-WestJettsdorfKaisermühlenKlagenfurt-NordKlagenfurt-WestKorneuburgLinzLinz-HummelhofMattersburgOberinntalPeggauPongauPraterRaasdorfRiegersdorfSalzburgSankt MichaelSankt PöltenSchwadorfSchwechatSeebensteinSpittalSteinhäuslStockerauSüßenbrunnTraismauerVillachVoralpenkreuzVösendorfWelsWiener Neustadt