Knoten Süßenbrunn

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Süßenbrunn
Knoten Sussenbrunn.png
Kruisende wegen S1 AT.svgS2 AT.svg
Type half-stack
Opengesteld 2025?

Het Knoten Süßenbrunn is een toekomstig knooppunt in Oostenrijk. Het knooppunt is gelegen bij de hoofdstad Wien. Hier kruist de S1 de S2.

Naamgeving

Het knooppunt wordt vernoemd naar het dorp Süßenbrunn dat ten noordwesten van het knooppunt ligt.

Configuratie

Het knooppunt wordt vormgegeven als een half sterknooppunt, waarbij de S1-S2 van Wien naar Brno de doorgaande richting vormt. De S1 is de buitenring van Wien en komt vanuit het oosten. De S2 is een korte snelweg tussen het centrum van Wien en de S1.

Geschiedenis

Op 31 oktober 2009 is de S2 ter plekke opengesteld voor het verkeer, tussen de aansluiting Hermann-Gebauer-Straßen en Süßenbrunn.[1]

Toekomst

Bij de aanleg van de S1 tussen Groß-Enzersdorf en het Knoten Süßenbrunn zal de S2 iets ingekort worden tot aan het Knoten. Momenteel loopt deze nog iets verder tot de afrit Süßenbrunn. De S1 en daarmee het knooppunt met de S2, zal naar verwachting in 2025 opengesteld worden.

Referenties

knooppunten in Oostenrijk

BregenzBruck an der MurBruckneudorfDeutsch-WagramEibesbrunnEisenstadtFloridsdorfGraz-OstGraz-WestGuntramsdorfHaidInnsbruckInnsbruck-AmrasInnsbruck-WiltenInzersdorf-SüdInzersdorf-WestJettsdorfKaisermühlenKlagenfurt-NordKlagenfurt-WestKorneuburgLinzLinz-HummelhofMattersburgOberinntalPeggauPongauPraterRaasdorfRiegersdorfSalzburgSankt MichaelSankt PöltenSchwadorfSchwechatSeebensteinSpittalSteinhäuslStockerauSüßenbrunnTraismauerVillachVoralpenkreuzVösendorfWelsWiener Neustadt