Kobe Western Bypass (Japan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E93
Begin Kobe
Einde Akashi
Lengte 13 km
Route

Kobe-Awaji-Naruto Expwy Tarumi JCT

11 Gakuen

12 Nagasaka

Route 7

De Kobe Western Bypass (Japans: 神戸西バイパス, Kōbe Nishi baipasu), ook wel bekend als de Second Shinmei Road Kitasen (Japans: 第二神明北線), genummerd als de E94, is een expressway in Japan. De snelweg vormt een oost-westverbinding door het westen van de stad Kobe en is momenteel 5 kilometer lang. De geplande lengte is 13 kilometer.

Routebeschrijving

De snelweg begint op het complexe knooppunt Tarumi, waar de Route 5 uit Kobe eindigt, en men de Kobe - Awaji - Naruto Expressway kruist, de snelweg naar het eiland Shikoku. De snelweg voert westwaarts en telt 2x2 rijstroken en kent parallelwegen voor lokaal verkeer. De snelweg verloopt slechts beperkt door bebouwd gebied, en loopt op maaiveld. De snelweg bedient de grote planmatige wijken in het westen van Kobe. De snelweg eindigt op de Route 7.

Geschiedenis

De snelweg is tegelijkertijd met de bouw van de immense Akashi-Kaikyo Bridge aangelegd. Omdat deze verbinding, de Kobe - Awaji - Naruto Expressway door een tunnel loopt in het westen van Kobe, is er geen aansluiting op de oost-westroutes, zowel niet naar de westelijke voorsteden als naar Kobe zelf. Daarom zijn twee snelwegen aangelegd die op het knooppunt Tarumi uitkomen, de Route 5 van de Hanshin Expressway, en de Kobe Western Bypass. In 1998 is de snelweg opengesteld.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Tarumi JCT Long Valley JCT 5 km 05-04-1998

Toekomst

Momenteel wordt de snelweg zo'n 8 kilometer westwaarts verlengd naar Akashi. Deze route verloopt op korte afstand parallel op de oude en overbelaste Second Shinmei Road. Wanneer deze opengesteld moet worden is nog niet bekend. Dit nieuwe deel zal echter in eerste instantie maar 1x2 rijstroken tellen.

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid op de snelweg is 80 km/h, wat hoger dan op de nabijgelegen snelwegen, waar veelal 70 km/h geldt.

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 4.900 tot 6.200 voertuigen over de snelweg. Dit is zo weinig omdat hij momenteel nog maar één wijk met Kobe en de Kobe - Awaji - Naruto Expressway verbindt. In de toekomst moet de snelweg de Second Shinmei Road gaan ontlasten.

Referenties