Kooitunnel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kooitunnel
Blank.png
Blank.png
Blank.png
Kruist Kooilaan
Lengte 150 meter
Openstelling 2011
Intensiteit n.n.b. mvt/dag
Tunnelcategorie n.v.t.
Locatie kaart

De Kooitunnel is een onderdoorgang in Nederland, gelegen in de stad Leiden in de provincie Zuid-Holland. De tunnel is gebouwd ter vervanging van een drukke kruising op één van de uitvalswegen van Leiden. De tunnel heeft een gesloten deel van ongeveer 150 meter. De Kooitunnel is door zijn korte lengte geen tunnel in de zin van de Tunnelwet. De tunnel bestaat uit één buis met twee rijbanen met ieder twee rijstroken waarbij de twee rijbanen door pilaren van elkaar gescheiden zijn. De maximumsnelheid in de tunnel is 50 km/h.

Achtergrond

De Kooitunnel is gelegen in de Willem de Zwijgerlaan aan de noordkant van Leiden en gaat onder de Kooilaan door. De bouw van de tunnel is in maart 2010 gestart. Op 20 juni 2011 werd de tunnel geopend door wethouder Pieter van Woensel waarna de tunnel werd opengesteld. Op dat moment was echter pas één rijbaan gereed. In 2013 is het hele project, inclusief de inrichting van het gebied boven de tunnel afgerond. Bovenop de tunnel is een rotonde aangelegd waarmee verkeer vanaf een parallelweg van de Willem de Zwijgerlaan naar de Kooilaan kan en vice versa.

Het overdekte deel van de licht gekromde onderdoorgang heeft een lengte van ongeveer 150 meter. De tunnel is gebouwd door Ballast Nedam.

De tunnel is aangelegd in het kader van het project Kooiplein e.o. dat tot doel had de kwaliteit van de leefomgeving in het noorden van Leiden te verbeteren. Nevendoelstelling was de doorstroming van het verkeer op de Willem de Zwijgerlaan, een belangrijke uitvalsweg van Leiden die in de jaren '50 en '60 is aangelegd, te verbeteren. In dit kader is enkele honderden meters westelijker in dezelfde periode nog een onderdoorgang aangelegd ter hoogte van de Gooimeerlaan. Deze onderdoorgang die Zwarte Padviaduct wordt genoemd is met een lengte van enkele tientallen meters een stuk korter dan de Kooitunnel.

Toekomst

Er bestaan plannen om enkele honderden meters oostelijk van de Kooitunnel, bij de Sumatralaan, een derde onderdoorgang in de Willem de Zwijgerlaan aan te leggen. Onderdeel van dit plan zou zijn dat het wegvak tussen beide onderdoorgangen verdiept wordt aangelegd. Deze plannen staan ook wel bekend onder de naam 'combitunnel'.[1] Verder bestaat het plan om de rotonde bovenop de Kooitunnel een vierde tak te geven in noordelijke richting richting de aan te leggen Verlengde Kooilaan.

Wetenswaardigheden

In het verleden lag ter hoogte van de huidige Kooitunnel een fietstunnel die eveneens Kooitunnel werd genoemd. Deze fietstunnel lag enkele tientallen meters westelijk van de Kooiweg en liep onder de Willem de Zwijgerlaan door. De fietstunnel opende na een bouwperiode van twee jaar op 9 april 1984. De kosten voor de aanleg van deze tunnel bedroegen ongeveer 3,5 miljoen gulden[2] (ongeveer 1,6 miljoen euro). Aanleiding voor de bouw van deze tunnel is een tragisch ongeval in 1979 waarbij een overstekend kind werd overreden door een auto. Na het ongeval werd een actiecomité van buurtbewoners opgericht dat handtekeningen ophaalde onder de eis voor twee tunnels, bij de Sumatrastraat en bij de Kooilaan.[3] Deze tunnels kwamen er op dat moment niet, maar na meer ongevallen begin jaren tachtig is besloten om wel een fietstunnel onder de Willen de Zwijgerlaan aan te leggen. Met de aanleg van de 'nieuwe' Kooitunnel is de oude fietstunnel gesloopt.

Referenties

  1. Leidsche Ring Noord - Voorkeursuitwerking (29 april 2016)
  2. Leidse Courant 10 april 1984
  3. Geschiedenis van SP in Leiden