Koprivnica-Križevci

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of Koprivnica-Krizevci.png
Koprivnica-Krizevci.png
Hoofdstad Koprivnica
Grootste stad Koprivnica
Oppervlakte 1.782 km²
Inwonertal 115.584 (2011)
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg
Afkorting

De provincie Koprivnica-Križevci (Kroatisch: Koprivničko-križevačka Županija) is gelegen in het noorden van het land. Deze županija grenst in het noordoosten aan Hongarije. De naam is afkomstig van de steden Koprivnica – tevens hoofdstad – en Križevci.

Inleiding

Koprivnica-Križevci is een landelijke en dunbevolkte županija. Het noordelijke deel is vrij vlak en open, het zuidelijke deel wat bosachtiger en heuvelachtiger. De rivier Drava stroomt in het noorden van de županija.

Wegennet

Door het vlakke karakter van de županija is het eenvoudig om wegen aan te leggen in dit gebied. Omdat Koprivnica-Križevci echter dunbevolkt is, is het wegennet niet erg dicht. Veel wegen in het vlakkere noorden zijn recht aangelegd, en de meeste dorpen kenmerken zich daar dan door lintbebouwing.

Autoceste

Er is geen autocesta op het grondgebied van Koprivnica-Križevci.

Hoofdwegennet

De belangrijkste weg is de D2 die van noordwest naar zuidoost loopt en onder andere Koprivnica met de derde stad Đurđevac verbindt. De belangrijkste noordoost-zuidwestverbinding wordt gevormd door de D41 en Koprivnica met Križevci verbindt. Laatstgenoemde weg heeft zelfs een internationaal belang omdat deze weg naar Hongarije loopt in noordelijke richting en in zuidwestelijke richting uiteindelijk naar Zagreb en de daar aan te leggen D10 die nu nog vanuit Zagreb tot Križevci loopt. De D2 vormt een westelijke en zuidelijke bypass om Koprivnica heen en gaat dus niet door de stad. De D41 loopt echter wel langs het centrum in het oosten van de stad.

Referenties


Županije in Kroatië

Bjelovar-BilogoraBrod-PosavinaDubrovnik-NeretvaIstraKarlovacKoprivnica-KriževciKrapina-ZagorjeLika-SenjMeđimurjeOsijek-BaranjaPožega-SlavonijaPrimorje-Gorski KotarSplit-DalmacijaŠibenik-KninSisak-MoslavinaVaraždinVirovitica-PodravinaVukovar-SrijemZagreb (stad)Zagreb (provincie)Zadar