Kordestan Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 25
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 7 km
Route

Niayesh Expressway

Ararat Street

Shadid Khoddami

Vanak Street

Mollasadra Street

Berezil Street

Hemmat Expressway

64th Street

Resalat Expressway

Jalal-e-Ale Ahmad Expressway

De Kordestan Expressway (Farsi: بزرگراه کردستان) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het noorden van de stad en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Kordestan Expressway begint op een knooppunt met de Niayesh Expressway in het noorden van Tehran, en voert zuidwaarts met 2x3 rijstroken. De weg voert door dichtbebouwd gebied, deels door street canyons. Men kruist dan de Hemmat Expressway, waarna het grotere knooppunt met de Resalat Expressway volgt, die westwaarts overgaat in de Hakim Expressway. Daarna voert de 2x3-snelweg verder door een street canyon, en eindigt op een kruising met de Jalal-e-Ale Ahmad Expressway.

Geschiedenis

De Kordestan Expressway bestond al als gelijkvloerse stadsboulevard, die geleidelijk ongelijkvloers is gemaakt. Het oudste is de aansluiting met de Hemmat Expressway, die in 2000 al bestond, en in 2004 uitgebreid is. In 2005 opende het knooppunt met de Hakim Expressway, de aansluiting naar de Resalat Expressway opende in 2007 voor het verkeer. In 2011 opende het knooppunt met de Niayesh Expressway.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayBorujerdi ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway