Krung Thon Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
สะพานกรุงธน
Blank.png
Krung Thon Bridge.jpg
Overspant Chao Phraya
Rijstroken 1x4
Totale lengte 649 meter
Hoofdoverspanning 64 meter
Hoogte brugdek 7,5 meter
Openstelling 07-03-1958
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Krung Thon Bridge (Thai: สะพานกรุงธน) is een vakwerkbrug in Thailand, gelegen over de Chao Phraya in Bangkok.

Kenmerken

De Krung Thon Bridge is in totaal 649 meter lang, waarvan de vakwerkbrug 366,2 meter lang is. De vakwerkbrug heeft 6 overspanningen van 58 tot 64 meter. De brug is een lage vaste brug met een doorvaarthoogte van 7,5 meter. De brug heeft vier rijstroken van een stadsweg, met aan weerszijden voetpaden van 2,5 meter breed. De brug is onderdeel van een wegverbinding die Ratchawithi Road heet en op de oostoever vrij smal is, maar op de westoever een stuk breder met tot 2x5 rijstroken en deels ongelijkvloerse kruisingen.

Geschiedenis

De brug is tussen 1954 en 1957 aangelegd als de tweede wegbrug over de Chao Phraya in Bangkok. De brug is eind 1957 opgeleverd en op 7 maart 1958 geopend voor het verkeer. Omdat het een vaste brug was, betekende dit het eindpunt voor schepen hoger dan 7,5 meter om de Chao Phraya op te varen. De brug is aangelegd door een Japans bouwbedrijf.

Referenties


Bruggen over de Chao Phraya in Bangkok

Kanchanaphisek Bridge (Motorway 9) • Bhumibol BridgeRama IX BridgeSecond Rama IX BridgeKrungthep BridgeRama III BridgeTaksin BridgePhra Pok Klao BridgeMemorial BridgePhra Pinklao BridgeRama VIII BridgeKrung Thon BridgePrachim Ratthaya Expressway BridgeRama VII BridgeRama V BridgeMaha Chesadabodindranusorn BridgePhra Nang Klao Bridge (Hwy 302) • Rama IV BridgeNonthaburi Bridge (Hwy 307) • Pathum Thani 2 Bridge (Hwy 345) • Pathum Thani Bridge (Hwy 346) • Chiang Rak Bridge (Motorway 9)