Länsväg 265 (Zweden)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LV 265
Begin Sollentuna
Einde Vallentuna
Lengte 16 km
Route

→ Stockholm / Uppsala

Sollentuna-Centrum

Sollentuna-Norra

Täby

Vallentuna

Vallentuna

→ Stockholm / Norrtälje

De länsväg 265 is een motorväg in Zweden. De weg vormt een noordelijke bypass van Stockholm, tussen de E4 en E18 ten noorden van Sollentuna en ten zuiden van Vallentuna. De weg is 16 kilometer lang.

Routebeschrijving

De länsväg 265 begint bij de noordelijke voorstad Sollentuna aan een knooppunt met de E4, de snelweg van Stockholm naar Uppsala en Sundsvall. De snelweg telt 2x2 rijstroken en loopt door Sollentuna. De snelweg kent een aantal langere tunnels die onder lage beboste heuvels door gaan. De weg loopt ten zuiden van Vallentuna langs als 2+1 Motortrafikled, en kent hier één rotonde, voordat de weg eindigt op de E18, de snelweg van Stockholm naar Norrtälje.

Geschiedenis

Het deel door Sollentuna opende in 1998 voor het verkeer, inclusief een 2.100 meter lange tunnel. Het vervolg langs Vallentuna naar de E18 opende op 4 oktober 2008 voor het verkeer als motortrafikled. Dit stuk kent een tunnel van 1.100 meter.

Toekomst

Mogelijk wordt de Länsväg 265 in de toekomst westwaarts verlengd naar de nieuwe bypass van Stockholm die nog aangelegd moet worden.

Verkeersintensiteiten

Het snelwegdeel bij Sollentuna telt 16.000 voertuigen per dag.[1] Destijds had de snelweg nog geen doorgaande functie.

Referenties

Autosnelwegen en expresswegen in Zweden

E4E6E6.20