Lake Ontario State Parkway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf LOSP)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lake Ontario State Parkway.png
Lake Ontario State Parkway map.png
RR 947A
Begin Carlton
Einde Rochester
Lengte 35 mi
Lengte 56 km
Route

Afslagsymbool.svg Lakeside Beach State Park

Afslagsymbool.svg Carlton

Afslagsymbool.svg County Road 97

Afslagsymbool.svg Kendall

Afslagsymbool.svg Morton

Afslagsymbool.svg Hamlin Beach State Park

Junction.svg State Route 19

Junction.svg Westphal Road

Junction.svg Martin Road

Junction.svg Walker-Lake Ontario Road

Junction.svg Wautoma Beach

Junction.svg State Route 259

Junction.svg Lighthouse Road

Junction.svg Lakeshore Drive

Afslagsymbool.svg Manitou Beach Road

Afslagsymbool.svg Manitou Road

Afslagsymbool.svg Long Pond Road

Knooppuntsymbool.svg NY-390.svg → Rochester Beltway

Afslagsymbool.svg Dewey Avenue

Afslagsymbool.svg Greenleaf Road

Junction.svg Lake Avenue

De Lake Ontario State Parkway is een parkway in de Amerikaanse staat New York. De weg vormt een oost-westroute langs het Lake Ontario in de regio Rochester, vanaf Carlton tot aan Rochester. Het is gedeeltelijk een freeway. De weg is 56 kilometer lang.

Routebeschrijving

Lake Ontario State Parkway.jpg

De parkway begint bij het Lakeside Beach State Park en voert dan oostwaarts. De eerste 24 kilometer is als freeway uitgevoerd, met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen. De parkway loopt dicht langs het Lake Ontario. Oostelijk van het Hamlin Beach State Park volgt een 12 kilometer lang deel met enkele kruispunten. De weg buigt dan wat naar het zuidoosten af en is het laatste stuk in de agglomeratie Rochester weer een freeway. Er is een knooppunt met de State Route 390. De Lake Ontario State Parkway eindigt op een kruispunt met Lake Avenue in Rochester.

Geschiedenis

De parkway is aangelegd als uitbreiding van de parkways in New York in 1944. De oorspronkelijke plannen voorzagen een parkway die helemaal tot Niagara Falls liep. Eind jaren '40 begon de aanleg van het eerste deel, dat begin jaren '50 is opengesteld. Dit is het middendeel met gelijkvloerse kruispunten. Midden jaren '50 begon de aanleg van het deel in de regio Rochester, dat gefaseerd opende tussen 1956 en 1958. Circa 1962 opende het oostelijkste deel in Rochester voor het verkeer. Het westelijkste deel, tussen Lakeside Beach State Park en Hamlin Beach State Park, is het laatste deel dat is aangelegd tussen 1969 en 1972 en opende op 16 februari 1973 voor het verkeer. Het beginpunt bij het Lakeside Beach State Park is duidelijk voorbereid op een westwaartse verlenging, maar hier is het nooit van gekomen.

Wintersluiting

De parkway is ongebruikelijk omdat de westelijkste 8 kilometer een winterafsluiting heeft. Op dit deel rijdt in de winterperiode nauwelijks verkeer en vanwege de frequente lake-effect snow vanaf het Lake Ontario liggen de kosten om dit traject open te houden vrij hoog. De parallelle State Route 18 is dan het alternatief.

Verkeersintensiteiten

De Lake Ontario State Parkway wordt buiten de regio Rochester maar rustig bereden, met op de westelijke helft tussen 1.200 en 3.000 voertuigen per dag. Dit stijgt geleidelijk naar 8.000 voertuigen aan de rand van Rochester en maximaal 16.500 voertuigen ten westen van het knooppunt met de State Route 390. Het oostelijkste deel tot Lake Avenue in Rochester verwerkt niet meer dan 12.000 voertuigen per dag.[1]

Referenties

Expressways in Rochester

Interstate 90Interstate 390I-490.svgInterstate 590

SR-104SR-390SR-531SR-590Rochester Inner Loop.png Lake Ontario State Parkway.svg