LP-20 (Spanje)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LP-20.svg
ES LP-20 map.png
LP-20
Begin Santa Cruz de La Palma
Einde Santa Cruz de La Palma
Lengte 4 km
Route

Rotonde.svg LP-2.svg

Afslagsymbool.svg San Telmo

Tunnel.svg

Tunnel.svg

Afslagsymbool.svg Avenida Las Nieves

Tunnel.svg

Tunnel.svg

Rotonde.svg LP-1.svg

De LP-20 is een carretera in Spanje, gelegen op het eiland La Palma van de Canarische Eilanden. De weg vormt een ongelijkvloerse, enkelbaans bypass van de hoofdstad Santa Cruz de La Palma. De weg heet de Vía Exterior de Santa Cruz de la Palma is 4 kilometer lang.

Routebeschrijving

Santa Cruz met linksonder de LP-20.

De LP-20 vormt een westelijke rondweg van Santa Cruz. De weg begint op een rotonde met de LP-2 ten zuiden van Santa Cruz en eindigt op een rotonde met de LP-1 ten noorden van Santa Cruz. De weg zelf is enkelbaans en ongelijkvloers, met twee afritten en vier tunnels. De weg telt deels 2+1 rijstroken.

Geschiedenis

De LP-20 is een 3,8 kilometer lange westelijke rondweg die is aangelegd voor doorgaand verkeer langs Santa Cruz. Daarnaast ontsluit het ook diverse wijken aan de westzijde van de stad.[1] De weg is tussen 2003 en 2007 aangelegd en is uiteindelijk met bijna een jaar vertraging op 19 april 2007 voor het verkeer geopend. De bouw kostte € 44 miljoen. De rondweg is in dezelfde periode aangelegd als de LP-21 rond Los Llanos, de grootste stad op La Palma.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 4.200 voertuigen van de rondweg gebruik.[2]

Referenties

Primaire wegen op La Palma

LP-1LP-2LP-3LP-4LP-5LP-20LP-21