LP-3 (Spanje)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LP-3.svg
ES LP-3 map.png
LP-3
Begin Santa Cruz de La Palma
Einde Tajuya
Lengte 26 km
Route

Centrum.svg Santa Cruz LP-2.svg

Tunnel.svg Nuevo La Cumbre (2650 m)

Centrum.svg Tajuya LP-2.svg

De LP-3 is een carretera in Spanje, gelegen op het eiland La Palma van de Canarische Eilanden. De weg vormt een oost-westverbinding tussen Santa Cruz de la Palma en Tajuya. De route is de belangrijkste weg van het eiland en heet ook wel de Carretera de La Cumbre. De LP-3 is 26 kilometer lang.

Routebeschrijving

De LP-3 aan de kant van Santa Cruz.

De LP-3 begint net ten zuiden van de stad Santa Cruz op een rotonde met de LP-2 op circa 90 meter boven zeeniveau. Hierna begint een stevige klim met veel bochten en soms klimstroken. De weg stijgt in eerste instantie naar zo'n 400 meter boven zeeniveau aan de rand van de regio Santa Cruz, dit traject kent drie ongelijkvloerse aansluitingen. De weg zelf blijft grotendeels enkelbaans. Langs dit deel van de weg is veel verspreide bebouwing.

Vervolgens voert de weg de bossen in en stijgt verder tot 800 meter boven zeeniveau, hier splits de LP-3 zich in twee éénrichtingswegen, die beiden door andere tunnels voeren, richting westen voert de weg door de oude tunnel onder de bergrug Cumbre Nueva, een 1.100 meter lange tunnel op ruim 1.000 meter boven zeeniveau. De andere richting voert door de nieuwe tunnel van 2.650 meter lengte die op 900 meter hoogte blijft en een minder bochtig traject kent. De tunnels gaan hier over een steile bergrug van 1.400 meter hoogte door.

Ten westen van de bergrug komt men in open gebied dat naar het westen toe afdaalt. Deze streek kent veel verspreide bebouwing. De LP-3 is hier weer enkelbaans en daalt af nar 500 meter hoogte bij Tajuya, waar de LP-3 weer op de LP-2 aansluit naar Los Llanos.

Geschiedenis

Van oudsher zijn de centrale delen van de westkant en oostkant van La Palma het meest bevolkt, met ertussen de bergrug Cumbre Nueva. Van oudsher waren er twee routes tussen oost en west, de LP-2 rond de zuidkant van La Palma, dat meestal de snelste route was vanwege de meer geleidelijke hoogteverschillen, en de bergroute over Cumbre Nueva, de hedendaagse LP-301 over een bergpas El Pilar op circa 1.480 meter boven zeeniveau.

Tunnels Cumbre Nueva

De oude Túnel de Cumbre, voor de versmalling in 2019.

Er werd besloten om Cumbre Nueva te ondertunnelen, dit resulteerde in een 1.100 meter lange tunnel die in 1970 werd opengesteld. Dit was de eerste grotere tunnel van La Palma en verkortte de reistijd significant. Aan de oostzijde had deze tunnel een aanzienlijk steilere en bochtigere toevoerweg dan aan de westzijde, waar de afdaling meer geleidelijk is.

Vanwege de groei van het verkeer tussen oost en west op La Palma werd duidelijk dat de weg verder verbeterd moest worden. Uiteindelijk is gekozen om een tweede, langere tunnel aan te leggen die iets lager ligt, de 2.650 meter lange Nueva Cumbre, die op 4 mei 2003 voor het verkeer werd geopend. Beide tunnels zijn sindsdien éénrichtingsverkeer, zodat er door de bergen een stuk met 2x2 rijstroken lag. In 2019 is de oude tunnel uit veiligheidsoverwegingen echter versmald naar één rijstrook.[1] Een autovía is ook voorgesteld tussen Santa Cruz en Los Llanos.[2]

LP-3 bij Santa Cruz de La Palma

Een klein stukje 2x2 ter hoogte van een bocht net boven Santa Cruz.

In 1955 werd de eerste luchthaven van La Palma aangelegd, daarvoor was het eiland alleen per schip bereikbaar. De oorspronkelijke luchthaven lag op 400 meter boven zeeniveau bij Buenavista, op een helling boven Santa Cruz.[3] Deze bleek al snel te klein en gevaarlijk en in 1970 werd het verplaatst naar een lager gelegen deel bij zee. De LP-3 verloopt recht over de voormalige landingsbaan en is daar in 2000 opengesteld als tracéverlegging. Eind jaren '90 en begin jaren 2000 zijn diverse upgrades uitgevoerd aan de steile LP-3 aan de kant van Santa Cruz, waarbij inhaalstroken en ongelijkvloerse aansluitingen zijn aangelegd. De weg is wel grotendeels enkelbaans gebleven. Omstreeks 2002 is op de eerste scherpe bocht vanuit Santa Cruz een korte rijbaanverdubbeling gerealiseerd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 13.000 voertuigen op het steile deel vanuit Santa Cruz, dalend naar zo'n 8.500 voertuigen door de tunnels van de Cumbre.[4] De LP-3 is daarmee de drukste doorgaande weg van La Palma, alhoewel het niet het drukste wegvak heeft.

Referenties

Primaire wegen op La Palma

LP-1LP-2LP-3LP-4LP-5LP-20LP-21