LZ-2 (Spanje)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LZ-2.svg
ES LZ-2 map.png
LZ-2
Begin Arrecife
Einde Playa Blanca
Lengte 35 km
Route

Afslagsymbool.svg Arrecife-Oeste

Afslagsymbool.svg LZ-3.svg → Costa Teguise

Afslagsymbool.svg Playa del Cable

Afslagsymbool.svg Playa Honda

Afslagsymbool.svg Aeropuerto de Lanzarote

Afslagsymbool.svg Las Playas

Afslagsymbool.svg Tías

Afslagsymbool.svg Conil

Rotonde.svg Mácher

Rotonde.svg Uga

Rotonde.svg Yaiza-Este

Afslagsymbool.svg Yaiza-Norte

Rotonde.svg Yaiza-Oeste

Afslagsymbool.svg La Hoya

Rotonde.svg Playa Blanca

De LZ-2 is een carretera autonómica en gedeeltelijke autovía in Spanje, gelegen op het eiland Lanzarote. De weg verbindt de hoofdstad Arrecife met de toeristenplaats Playa Blanca en is 35 kilometer lang.

Routebeschrijving

De LZ-2 begint vanuit het westen van de stad Arrecife en is vrijwel direct een autovía met 2x2 rijstroken, waarbij men de LZ-3 kruist. De snelweg is nogal substandaard in karakter, met name de aansluitingen zijn krap met korte of zelfs ontbrekende invoegstroken. De snelweg loopt langs de luchthaven van Lanzarote en het 2x2-deel eindigt bij Tías. De weg voert dan door het binnenland van het westen van Lanzarote, als enkelbaans weg met veelal rotondes, er zijn twee aansluitingen, bij Yaiza en La Hoya. De weg voert door een versteend landschap met zwart lavagesteente. Vanaf Yaiza naar Playa Blanca loopt de LZ-701 direct parallel aan de LZ-2, beide wegen beginnen en eindigen op dezelfde rotondes in Yaiza en Playa Blanca.

Geschiedenis

De dubbelbaans delen van de LZ-2 zijn voor 2000 aangelegd, evenals het meer optimale tracé van Yaiza tot Playa Blanca. Playa Blanca is sinds 2000 nog flink gegroeid en is nu in oppervlakte de grootste stad van Lanzarote.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 58.000 voertuigen tussen Arrecife en de luchthaven, het drukste wegvak van Lanzarote. Dit daalt naar 21.000 voertuigen tot Playa Quemada, 20.000 voertuigen tot Yaiza en 8.000 voertuigen verder tot Playa Blanca.[1]

Referenties

Autonelwegen op de Canarische Eilanden

Fuerteventura: FV-1FV-2FV-3

Gran Canaria: GC-1GC-2GC-3GC-4GC-10GC-23GC-31

Lanzarote: LZ-1LZ-2LZ-3

Tenerife: TF-1TF-2TF-4TF-5