La Manga Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Colorado 17.svg
Blank.png
SR-17
Hoogte (ft) 10,230 ft
Hoogte (m) 3.118 m
Gebergte San Juan Mountains
Verkeersintensiteit 830 mvt/etmaal
Locatie kaart

De La Manga Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Colorado, gelegen in het zuiden van de staat. De bergpas is 3.118 meter hoog.

Kenmerken

De La Manga Pass is een noordoost-zuidwest georiënteerde bergpas met een pashoogte van 3.118 meter. De bergpas is gelegen in Conejos County en is één van de hoogste bergpassen van Colorado die niet op de grens van een county ligt. De bergpas is onderdeel van de State Route 17 tussen Conejos en Chama in New Mexico. Beide plaatsen liggen ongeveer 80 kilometer uit elkaar. De bergpas zelf ligt niet in een erg ruige omgeving, en bovendien beduidend lager dan de boomgrens, aangevuld met het feit dat de omringende bergen maar een paar honderd meter hoger zijn dan de pas zelf maakt het de La Manga Pass geen erg bijzondere bergpas. De route voor de pashoogte, door de canyon van de Conejos River, is mooier dan de bergpas zelf. De bergpas is niet steil of bochtig

Geschiedenis

De La Manga Pass is een wat secundaire bergpas, de noordelijker gelegen Wolf Creek Pass is belangrijker voor doorgaand verkeer.

Verkeersintensiteiten

De bergpas wordt maar licht bereden, met gemiddeld zo'n 830 voertuigen per etmaal.

Referenties