Ring Road (Lagos)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Lagos Ring Road)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Lagos
Einde Lagos
Lengte 10 km
Route

Third Mainland Bridge

Simpson Road

Lewis Street

Awolowo Road

Ahmadu Bello Road

Cable Street

Odunlami Street

Martin Street

Ijora Causeway

Ijora Causeway

Eko Bridge

Third Mainland Bridge

De Ring Road is een expressway en ringweg in Lagos, Nigeria. De 10 kilometer lange ringweg verloopt rond het centrum op Lagos Island.

Routebeschrijving

De ringweg vormt een volledige ring rond het westen van Lagos Island, rond het centrum van Lagos. De snelweg telt 2x2 tot 2x3 rijstroken en is de primaire ontsluiting van het centrum. Ongeveer tweederde van de route loopt langs water, de rest over het binnenland van Lagos Island, aan de oostkant. Er staan tal van wolkenkrabbers langs de snelweg, die een sterk stedelijk karakter heeft. Er is aansluiting op de drie bruggen van Lagos Island naar de rest van de stad, evenals andere wegen naar het oosten.

Geschiedenis

Lagos Island is zeer dichtbevolkt, met in 2006 209.000 inwoners op ruim 8 km². Het is tevens het zakencentrum van Nigeria. De ringweg is in de jaren '70 aangelegd en was in 1979 voltooid.

Referenties


Expressways in Lagos

Apapa RoadApapa - Oshodi ExpresswayEko BridgeGbagada ExpresswayIjora CausewayIkorodu RoadLagos - Badagry ExpresswayLagos - Ibadan ExpresswayLekki - Epe ExpresswayRing RoadThird Mainland BridgeFourth Mainland Bridge