Lake Pontchartrain Causeway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lake Pontchartrain Causeway
Blank.png
Lake Pontchartrain Causeway.jpg
Overspant Lake Pontchartrain
Rijstroken 2x2
Totale lengte 38.442 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek 5 meter
Openstelling 30-08-1956
Verkeersintensiteit 43.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Lake Pontchartrain Causeway is een causeway en liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Louisiana. Het is sinds 1956 de langste brug over water ter wereld.

Kenmerken

De brug gaat midden over het Lake Pontchartrain.

De Lake Pontchartrain Causeway bestaat uit twee parallelle liggerbruggen met een lengte van elk 38,4 kilometer. De brug is een lage brug met een vrije doorvaart van slechts 5 meter, maar er is een basculebrug 13 kilometer ten zuiden van de noordoever. De brug bestaat uit 9.500 brugpijlers. De brug overspant het breedste deel van het Lake Pontchartrain tussen New Orleans in het zuiden en Mandeville in het noorden. De brug zelf telt 2x2 rijstroken en is feitelijk een freeway, alhoewel het niet direct op andere snelwegen aansluit. De brug kan met de maximumsnelheid van 65 mph (105 km/h) in 22 minuten bereden worden.

Geschiedenis

Reeds begin 1800 waren er plannen voor een vaste verbinding over het Lake Pontchartrain. Als tijdelijke oplossing werd er een veerdienst ingesteld. Rond 1950 werden de plannen concreter. Begin jaren '50 werd de eerste overspanning aangelegd die op 30 augustus 1956 werd opengesteld. De eerste brug kostte $ 30,7 miljoen en was een tolweg. Op 10 mei 1969 opende een tweede parallelle overspanning die $ 26 miljoen kostte. De tol werd tot 1999 in beide richtingen geheven en sindsdien alleen richting zuiden. Bij de orkaan Katrina van 2005 ontstond er beperkte schade aan de brug, die drie weken dicht was voor herstelwerkzaamheden.

Guinness Book of Records

De brug was sinds 1969 opgenomen in het Guinness Book of Records als de langste brug over water in de wereld. In 2011 opende de Jiaozhou Bay Bridge in China die 26,7 kilometer lang is en onderdeel is van een 41,6 kilometer verbinding over de Jiaozhou Bay bij Qingdao. Per abuis werd de gehele lengte van de verbinding (inclusief de delen op maaiveld op land) opgenomen als bruglengte. Sindsdien is de definitie in het Guiness Book of Records aangepast, waarbij de Jiaozhou Bay Bridge werd gedefinieerd als de longest bridge over water (aggregate). Feitelijk is dit onjuist omdat de delen die niet boven water lopen geen brug zijn en de Lake Pontchartrain met 38,4 kilometer nog steeds ruimschoots de lengte van de Jiaozhou Bay Bridge overtreft, zelfs als de korte aanbruggen boven land en een zijtak van de brug worden meegerekend.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 43.000 voertuigen over de brug, die daarmee niet overbelast is.

Tol

De brug is een tolweg, de tol bedraagt $ 3 en wordt alleen richting zuiden geheven. Het bedrijf dat de causeway beheert geeft toll tags uit, maar de GeauxPass werkt niet op de Lake Pontchartrain Causeway.[1]

Externe links

Referenties

Expressways in New Orleans

Interstate 10Interstate 55Interstate 310Interstate 510Interstate 610

Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge