Lake Street-Marshall Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lake Street-Marshall Bridge
Overspant Mississippi River
Rijstroken 1x4
Totale lengte 452 meter
Hoofdoverspanning 169 meter
Hoogte brugdek 20 meter
Openstelling 1992
Verkeersintensiteit 20.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Lake Street-Marshall Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Minnesota. De brug overspant de Mississippi River tussen Minneapolis en St. Paul.

Kenmerken

De brug is een betonnen boogbrug met twee overspanningen, waarvan de langste 169 meter lang is. De brug is in totaal 452 meter lang en 23 meter breed. Het brugdek ligt 20 meter boven de Mississippi River. Over de brug lopen Lake Street en Marshall Avenue met 1x4 rijstroken. De brug verbindt het zuiden van Minneapolis met het westen van St. Paul. Het is een vrij belangrijke verbinding voor lokaal stadsverkeer, Lake Street in Minneapolis is een belangrijke commerciële zone.

Geschiedenis

In 1888 werd de eerste brug op deze locatie gebouwd, een stalen boogbrug met twee overspanningen. Deze brug was 387 meter lang en had een hoofdoverspanning van 139 meter. Het was de op één na oudste brug over de Mississippi River, na de Eads Bridge in St. Louis. Vanaf 1926 liep de US 212 over de brug. De brug werd in 1964 ontlast toen de Dartmouth Bridge van de I-94 opende.

Tussen 1989 en 1992 is de brug vervangen door de huidige betonnen boogbrug, gemaakt van gewapend beton. De oorspronkelijke brug was toen meer dan 100 jaar oud. Tijdens de aanleg stortte een boog in door een slechte hulpconstructie (falsework) waarbij een arbeider om het leven kwam. Dit vertraagde ook de openstelling tot 1992.

Verkeersintensiteiten

De brug wordt wat intensiever bereden dan andere lokale bruggen over dit deel van de Mississippi River, met 20.000 voertuigen per dag.

Zie ook

Referenties