Langenuenbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bru over Langenuen
E39 NO.svg
Langenuenbrug render.jpg
Overspant Langenuen
Rijstroken 2x2
Totale lengte 1.775 meter
Hoofdoverspanning 1.235 meter
Hoogte brugdek 70 meter
Openstelling ?
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Langenuenbrug of Brug over Langenuen (Noors: Bru over Langenuen) is een geplande hangbrug in Noorwegen, onderdeel van de E39 over de zeestraat Langenuen ten noorden van Leirvik.

Kenmerken

De Langenuenbrug is een grote hangbrug met een totale lengte van 1.775 meter en een hoofdoverspanning van 1.235 meter. De brug heeft relatief korte aanbruggen, 240 meter aan de zuidzijde (4 x 60 m) en 300 meter aan de noordzijde (70 + 80 + 80 + 70 m). De brug heeft twee A-vormige pylonen van 206 meter hoog. Beide pylonen staan tegen de waterlijn en dus op land, vanwege de diepte van de zeestraat.

Het brugdek wordt afhankelijk van het uiteindelijke ontwerp 31 tot 34 meter breed,met 2x2 rijstroken, vluchtstroken en een fiets/voetpad. Het brugdek ligt maximaal 70 meter boven zee. Over de brug verloopt de E39.

De brug verbindt het eiland Stord met het eiland Tysnesøya, even ten noorden van Leirvik. Het is één van de twee grote bruggen van het project 'Hordfast'. De overspanning komt nabij de veerhaven van Jektevik.

Toekomst

De Langenuenbrug is onderdeel van het megaproject 'Hordfast', een vaste oeververbinding in Hordaland.[1] De langste brug hiervan is de Bjørnafjordbrug die over het grootste fjord gaat, maar de Langenuenbrug heeft een grotere hoofdoverspanning, het wordt één van de grootste hangbruggen in Europa.

Langenuen is een zeestraat van 35 kilometer lengte. In alle varianten zou de E39 uiteindelijk deze zeestraat moeten kruisen. Gekozen is voor een locatie bij de veerhaven van Jektevik, omdat de zeestraat hier op zijn smalst is. Vanwege de steil aflopende oevers en grote diepte van de zeestraat is gekozen voor een brug waarbij beide pylonen op land staan.

Normaal worden grote hangbruggen in Noorwegen van betonnen pylonen voorzien. In 2019-2020 is echter ook een alternatief uitgewerkt waarbij de 206 meter hoge pyloon van staal wordt gemaakt en vervolgens naar de bouwlocatie wordt getransporteerd en dan met zeer grote scheepskranen worden ingehesen. Deze kranen worden normaal in Noorwegen gebruikt voor boorplatformen.[2] In 2020 werd ook een brugdek van aluminium overwogen als alternatief voor staal.[3]

Op 5 september 2019 heeft het Noorse parlement ingestemd met het project Hordfast en de zuidelijke kruising van Langenuen bij Jektevik.[4] De planuitwerking startte in september 2020.[5]

Zie ook

Referenties