Lennetalbrücke

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lennetalbrücke
BAB45.png
Blank.png
Overspant Lennetal
Rijstroken 2+3
Totale lengte 990 meter
Hoofdoverspanning 45 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1967
Verkeersintensiteit 87.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Lennetalbrücke is een Talbrücke in Duitsland, gelegen bij Hagen in Nordrhein-Westfalen.

Kenmerken

De Lennetalbrücke overspant het Lennetal aan de oostkant van de stad Hagen. Het is een betonnen liggerbrug. De brug is 990 meter lang en heeft 21 brugpijlers met in totaal 22 overspanningen van gelijke lengte. De langste overspanning bedraagt 45 meter. De exacte hoogte van het brugdek is niet bekend, maar bedraagt circa 20 meter boven de rivier de Lenne.

Over het viaduct loopt de A45 van Dortmund naar Siegen met 2+3 rijstroken, met 3 rijstroken richting Siegen. Even ten zuiden van het viaduct bevindt zich het Kreuz Hagen. De omgeving van het viaduct is industrieel in karakter. Onder het viaduct lopen een aantal lokale wegen, zoals de Landesstraße L674 en de Kreisstraße K1.

Geschiedenis

Het viaduct is tussen 1965 en 1967 aangelegd als onderdeel van de A45 door het Sauerland. Dit was het derde deel van de A45 dat werd opengesteld, waarmee de A45 rond Dortmund en Hagen voltooid was. Rond 2000 is richting zuiden een derde rijstrook opengesteld. Het viaduct zelf is daar niet voor aangepast, de vluchtstrook kwam te vervallen. In 2013 opende een spitsstrook richting noorden, zodat in de spits 2x3 rijstroken beschikbaar zijn.

Toekomst

Het viaduct is in slechte toestand en zal vervangen worden door twee nieuwe Talbrücken. Het nieuwe viaduct zal met 980 meter iets korter zijn dan het oude viaduct en heeft 13 brugpijlers met 14 overspanningen. De overspanningen worden dus groter dan bij het oude viaduct. De bovenbouw van de twee viaducten is van staal en hebben elk een breedte van 18,25 meter, zodat een volwaardige 2x3 rijstroken mogelijk zijn. De aanleg van het nieuwe viaduct begon in september 2013, de bouwtijd werd bij aanvang geschat op 4,5 jaar, zodat het project in de eerste helft van 2018 opgeleverd had moeten worden.[1] De werkzaamheden hebben zoals bijna overal in Duitsland, tijdens de uitvoering vertraging opgelopen. Men sprak daarna van een openstelling in 2019 of zelfs december 2019[2] wat daarna weer verder vertraagd was naar medio 2020 of zelfs december 2020.[3] Op 10 maart 2017 reed het verkeer voor het eerst over de eerste nieuwe brughelft.

Het viaduct wordt op een bijzondere manier vervangen. In de eerste bouwfase wordt er ten westen van het viaduct een viaduct met tijdelijke brugpijlers gebouwd, waarover 3+2 rijstroken passen, evenveel als de oude brug. In bouwfase 2 wordt het oude viaduct afgebroken en worden nieuwe brugpijlers op de plaats van de oude brug gebouwd. In bouwfase 3 wordt er een tweede viaduct aan de oostzijde daarvan naast gebouwd. In bouwfase 4 wordt het verkeer overgezet naar het nieuwe oostelijke viaduct en wordt vervolgens het brugdek van de tijdelijke pijlers aan de westkant naar de definitieve pijlers in het midden geschoven. In bouwfase 5 wordt het verkeer met 3+2 rijstroken over de twee nieuwe viaducten geleid, waarna de tijdelijke brugpijlers aan de westzijde worden afgebroken.[4]

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 87.900 voertuigen over de Lennetalbrücke, die daarmee maximaal belast is.

Referenties