Lewis Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lewis Bridge
Overspant Missouri River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 848 meter
Hoofdoverspanning 131 meter
Hoogte brugdek 21 meter
Openstelling 1979
Verkeersintensiteit 24.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Lewis Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Missouri. De brug overspant de Missouri River ten noorden van St. Louis, de US 67 loopt er overheen.

Kenmerken

De Lewis Bridge is een 848 meter lange stalen liggerbrug met een hoofdoverspanning van 131 meter. Het brugdek ligt 21 meter boven de Missouri River en is 25,3 meter breed. Over de brug loopt de US 67 vanaf St. Louis naar Alton. De brug heeft een freewayprofiel, met 2x2 rijstroken en vluchtstroken. De brug is tolvrij. Westelijk van de brug staat de Bellefontaine Bridge, een spoorbrug. Even ten noorden van de Lewis Bridge bevindt zich de Clark Bridge over de Mississippi River, ook onderdeel van de US 67. De Lewis Bridge is de meest stroomafwaarts gelegen brug over de Missouri River.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie was een stalen vakwerkbrug met twee rijstroken die in 1927 werd opengesteld. Dit was de eerste brugverbinding over de Missouri River ten noorden van St. Louis voor wegverkeer. De brug stond pal naast de spoorbrug. Vanwege het toenemende verkeer is besloten de brug te vervangen. De karakteristieke vakwerkbrug is daarbij vervangen door een sobere liggerbrug, die in 1979 werd opengesteld. De oude brug is daarna afgebroken. In 2006 is de Lewis Bridge gerenoveerd.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 25.000 voertuigen over de brug, die daarmee niet erg intensief bereden wordt.

Zie ook

Referenties

Bruggen in St. Louis

Mississippi: Jefferson Barracks Bridge (I-255) • Poplar Street Bridge (I-55/64) • Eads BridgeMartin Luther King BridgeStan Musial Veterans Memorial Bridge (I-70) • McKinley BridgeNew Chain of Rocks Bridge (I-270) • Clark Bridge (US 67)

Missouri: Lewis Bridge (US 67) • Discovery Bridge (SR-370) • Blanchette Bridge (I-70) • Veterans Memorial Bridge (SR-364) • Daniel Boone Bridge (I-64)