Libramiento Cabo San Lucas

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mexico-1.svg
Blank.png
CF 1D
Begin San José del Cabo
Einde Cabo San Lucas
Lengte 31 km
Route

Afslagsymbool.svg Libramiento Aeropuerto

Afslagsymbool.svg Cabo San Lucas

Knooppuntsymbool.svg Mexico-19.svg

De Libramiento Cabo San Lucas is een supercarretera en tolweg in Mexico, gelegen in de staat Baja California Sur. De weg vormt een bypass van Cabo San Lucas en is 31 kilometer lang, plus een 6 kilometer lange aftakking naar Cabo San Lucas zelf.

Routebeschrijving

De tolweg begint op de Libramiento Aeropuerto, die rond San José del Cabo ligt. Men kan vanaf hier snel de luchthaven Los Cabos bereiken. De weg voert westwaarts langs de zuidkant van het lange schiereiland Baja California, enigszins landinwaarts en met lange rechte stukken. De weg kruist enkele heuvelruggen en kent een aantal viaducten. De weg is een supercarretera, met 1x2 rijstroken en brede vluchtstroken. Op tweederde van de route bevindt zich een 6 kilometer lange aftakking naar de toeristenstad Cabo San Lucas. de Libramiento eindigt ten noordwesten van Cabo San Lucas op de carretera federal 19.

Geschiedenis

De Libramiento is tussen december 2011 en juni 2015 aangelegd. De openstelling was op 4 november 2015.[1] De aanleg van de supercarretera kostte 94 miljoen pesos. Met de supercarretera wordt de reistijd vanaf de luchthaven naar Cabo San Lucas verkort van 40 naar 17 minuten.[2]

Referenties