Lijst van schendingen in het wegnummeringssysteem van Interstate Highways

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit is een lijst van schendingen in het wegnummeringssysteem van Interstate Highways. Een schending van het nummeringssysteem betekend dat een wegnummer niet een juiste route volgt, bijvoorbeeld wanneer een hoger nummer ten westen of zuiden van een lager nummer loopt. De wegnummering in de Verenigde Staten kent oneven nummers voor zuid-noordroutes die van zuid naar noord oplopen, en even nummers voor west-oostroutes die van west naar oost oplopen. Dit geldt ook voor routes die een oost-west/noord-zuid nummer hebben, maar in de hoofdmoot niet zo lopen.

Interstate 4

De Interstate 4 is meer een noord-zuid dan oost-westroute.

Interstate 24

De Interstate 24 is een oost-westnummer, maar de route loopt grotendeels noord-zuid door Illinois, Kentucky en Tennessee. Wanneer de I-24 als oost-westroute beschouwd wordt, telt ook mee dat het gedeelte ten noorden van Nashville ook ten noorden van de Interstate 40 loopt.

Interstate 26

Alhoewel een oost-westnummer, loopt de Interstate 26 overduidelijk noord-zuid.

Interstate 35

Interstate 35 loopt voor een groot deel van de route (ten zuiden van Kansas City) westelijker dan de Interstate 29. Wel is het zo dat de I-29 pas in Kansas City begint, en het gedeelte ten noorden van Kansas City wel juist is. Het hoeft dan ook niet per se als schending gezien te worden.

Interstate 44

De Interstate 44 in Texas en een deel van de Interstate 44 in Oklahoma ten zuiden van Oklahoma City loopt noord-zuid, terwijl het een oost-westnummer is. Dit deel loopt ook nog eens ten zuiden van de Interstate 40.

Interstate 59

De Interstate 59 in Alabama en de Interstate 59 in Georgia loopt ten oosten van de Interstate 65. Het deel ten westen van Birmingham klopt wel volgens het wegnummeringssysteem.

Interstate 69

Alhoewel een noord-zuidnummer, is de Interstate 69 in Michigan vooral een oost-westroute, met name van Lansing naar Port Huron.

Interstate 71

De Interstate 71 in Ohio loopt geheel ten oosten van de Interstate 75 in Ohio. De Interstate 71 in Kentucky loopt wel ten westen van de I-75.

Interstate 74

Het deel van de Interstate 74 in Indiana en Interstate 74 in Ohio na Indianapolis loopt ten zuiden van de Interstate 70.

Interstate 82

De Interstate 82, in Washington en Oregon loopt ten zuiden van de Interstate 90, wat juist is, maar ten noorden van de Interstate 84, wat onjuist is. Men kan dit ook andersom zien waarbij de I-84 noordelijker had moeten lopen.

Interstate 89

De Interstate 89 in Vermont loopt ten westen van de Interstate 91. Andersom kan men ook stellen dat de I-91 ten oosten van de I-89 loopt.

Interstate 94

Interstate 94 loopt in de regio Chicago, met name in Indiana ten zuiden van de Interstate 90. Men kan dit ook andersom zien, dat de I-90 ten noorden van de I-94 loopt.

De Interstate 94 in Michigan loopt ook ten noorden van de Interstate 96 na Detroit.

Interstate 99

De Interstate 99 is een grove schending van het nummeringsyssteem, als nieuwe route loopt deze snelweg zowel ten westen van de Interstate 95 als Interstate 97.