Loddon Valley Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
B260 AUS.png
Loddon Valley Highway map.png
B260
Begin Kerang
Einde Bendigo
Lengte 124 km
Route

Centrum.svg Kerang

Junction.svg Murray Valley Highway

Centrum.svg Bendigo

Junction.svg Midland Highway

De Loddon Valley Highway is een korte highway in Victoria, Australië. De weg vormt een noord-zuidroute in het noorden van de staat, vanaf Kerang tot aan Bendigo over 124 kilometer.

Routebeschrijving

De weg begint in het kleine stadje Kerang, in het vlakke agrarische noorden van Victoria. De weg begint hier aan de Murray Valley Highway, de belangrijkste oost-westas langs de noordgrens van Victoria. De weg is enkelbaans en voert door eentonig agrarisch gebied naar het zuiden, met eindeloze weilanden en weinig dorpjes of steden op de route. De weg loopt parallel aan de Lodden River. Tussen Kerang en Bendigo liggen geen plaatsen van enige omvang op de route. Het laatste deel loopt naar het zuidoosten en eindigt dan in Bendigo, een grotere stad met 75.000 inwoners. Hier kruist men de Midland Highway.

Geschiedenis

De weg is vernoemd naar de Loddon River, een kleine zijrivier van de Murray River. De weg was oorspronkelijk genummerd als de highway 141, en is later hernummerd naar B260.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 750 voertuigen bij Kerang en 600 voertuigen ten noorden van Bendigo.[1]

Referenties

  1. Traffic Profile Viewer | VicRoads
Hoofdwegen en autosnelwegen in Victoria

Autosnelwegen: Calder FreewayCityLinkEastern FreewayEastLinkFrankston FreewayGoulburn Valley FreewayHume HighwayMetropolitan Ring RoadMonash FreewayMornington Peninsula FreewayPrinces FreewaySouth Gippsland FreewayTullamarine FreewayWest Gate FreewayWestern DistributorWestern Ring RoadWestern Freeway

Hoofdwegen: Borung HighwayCalder HighwayGlenelg HighwayGoulburn Valley HighwayGreat Alpine RoadGreat Ocean RoadHamilton HighwayHenty HighwayHume HighwayKiewa Valley HighwayLoddon Valley HighwayMallee HighwayMaroondah HighwayMelba HighwayMidland HighwayMonaro HighwayMurray Valley HighwayNorthern HighwayOmeo HighwayPrinces HighwayPyrenees HighwaySouth Gippsland HighwaySturt HighwaySunraysia HighwayWestern HighwayWimmera Highway