Logan Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Logan Pass.jpg
-
Hoogte (ft) 6,646 ft
Hoogte (m) 2.026 m
Gebergte Lewis Range
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Logan Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Montana. De 2.026 meter hoge bergpas is onderdeel van de Going-to-the-Sun Road in Glacier National Park.

Kenmerken

Logan Pass is een oost-west georiënteerde bergpas op de Continental Divide in Glacier National Park. De Going-to-the-Sun Road loopt er overheen van St. Mary naar West Glacier. Deze weg is een toeristenweg en geldt als één van de mooiste wegen in de Verenigde Staten. Alhoewel Logan Pass de laagste bergpas van meer dan 2.000 meter in Montana is, is het wel de mooiste bergpas van de staat. Het is tevens de lastigste bergpas om te berijden met steile hellingen en haarspeldbochten. Het omringende landschap is zeer indrukwekkend met steile bergen en één van de weinige delen van de Rocky Mountains waar permanent sneeuw ligt. De bergen rondom de pas zijn bijna 3.000 meter hoog.

In de winter valt tot 30 meter sneeuw op de Logan Pass, het is één van de sneeuwrijkste plaatsen van de Verenigde Staten. De bergpas wordt in de winter niet open gehouden. Logan Pass geldt als één van de lastigste bergpassen van de Verenigde Staten om te ruimen, in het voorjaar ligt er soms 24 meter sneeuw op de pashoogte en net ten oosten van de pas is de Big Drift gelegen, waar wel 30 meter sneeuw kan liggen.

De Going-to-the-Sun Road is smal en bochtig en daardoor verboden voor vrachtwagens en de meeste campers (RVs).

Geschiedenis

De Going-to-the-Sun Road is één van de eerste bergpassen die is aangelegd specifiek voor gemotoriseerd verkeer. De Going-to-the-Sun Road is gefaseerd tussen 1921 en 1933 aangelegd voor $ 2,5 miljoen.

Referenties