Longhai Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Zhengzhou Longhai Expressway map.png
-
Begin Zhengzhou
Einde Zhengzhou
Lengte 27 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Jinggang'ao Expressway (G4) / 4th Ring Road

Afslagsymbool.svg Boxue ROad

Knooppuntsymbool.svg G107

Afslagsymbool.svg Dongfeng Road

Afslagsymbool.svg Jingkai Street

Knooppuntsymbool.svg East Ring Road

Afslagsymbool.svg Yufeng Road

Afslagsymbool.svg Weilai Road

Afslagsymbool.svg Zhijingshan Road

Afslagsymbool.svg Qiantang Road

Afslagsymbool.svg Yima Road

Knooppuntsymbool.svg Jingguang Expressway

Afslagsymbool.svg Baxue Road

Afslagsymbool.svg Songshan Road

Afslagsymbool.svg Tongbai Road

Afslagsymbool.svg Yongqing Road

Knooppuntsymbool.svg 3rd Ring Road

Afslagsymbool.svg Olympic Sports Center

Knooppuntsymbool.svg 4th Ring Road

Afslagsymbool.svg Fangxun Road

De Longhai Expressway (Chinees: 陇海快速路), ook wel bekend als de Longhai Elevated Road (Chinees: 又称陇海高架路) is een expressway in China, gelegen in de stad Zhengzhou in de provincie Henan. De weg is een stadsautoweg en verloopt oost-west door Zhengzhou over een lengte van 27 kilometer.

Routebeschrijving

De Longhai Expressway bij de 3rd Ring Road in het oosten van Zhengzhou.

De Longhai Expressway voert oost-west door de stad Zhengzhou, ten zuiden van het centrum langs. Het oostelijk beginpunt ligt bij de Jinggang'ao Expressway (G4) en de 4th Ring Road, het westelijke eindpunt ligt net voorbij de 4th Ring Road. De weg vormt een continu viaduct van 27 kilometer lengte dat 2x3 rijstroken telt. Er zijn een groot aantal toe- en afritten, de weg kent ook knooppunten met belangrijke wegen. Grote delen van de Longhai Expressway zijn gelegen in een street canyon, omgeven door flatgebouwen. De weg voert direct langs de zuidzijde van het centrum en verloopt vlak langs het centrale spoorstation van Zhengzhou.

Geschiedenis

Van oorsprong was Longhai Road een stadsweg die oost-west door Zhengzhou verliep, over een lengte van 11 kilometer tussen Weilai Road in het oosten en de 3rd Ring Road in het westen. Dit was een reguliere stadsweg in het grid van Zhengzhou. Deze weg had 4 rijstroken en veelal geen middenafscheiding. Alleen spoorkruisingen waren ongelijkvloers.

Tussen 2013 en 2015 is een 26,5 kilometer lang viaduct over Longhai Road aangelegd. Deze Longhai Elevated Road was langer dan de oorspronkelijke Longhai Road en voerde ook verder door het oosten van de stad. Ook werd dit viaduct westelijk verlengd door de nieuwe uitbreidingswijken. Het viaduct is in drie fases opengesteld. Op 31 december 2014 opende de eerste 11 kilometer tussen Baxue Road en Xintian Avenue, ten westen van het centrum. Op 26 januari 2015 opende een verlenging oostwaarts tot Mingli Road, een afstand van 15,5 kilometer. Dit deel is grotendeels boven andere wegen dan Longhai Road aangelegd. Als laatste opende op 20 november 2015 het oostelijkste deel, een 2 kilometer lang deel tot de Jinggang'ao Expressway (G4).

Referenties


Expressways in Zhengzhou

National expressways

Jinggang'ao Expressway (G4) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (G3001)

Provincial expressways

Airport Expressway (S1) • Zhengmin Expressway (S82) • Zhengshaoluo Expressway (S85) • Zhengyun Expressway (S87) • Jixi Expressway (S89)

Urban expressways

3rd Ring Road4th Ring RoadJingguang ExpresswayLonghai ExpresswayNongye Elevated RoadZhongzhou Avenue