Longtan Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
天峨龙滩特大桥
Overspant Hongshui
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.488,5 meter
Hoofdoverspanning 600
Hoogte brugdek
Openstelling 01-02-2024
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Tian'e Longtan Bridge (Chinees: 天峨龙滩特大桥) is een boogbrug in China, gelegen nabij Tian'e in de provincie Guangxi. Het is de langste boogbrug ter wereld en is onderdeel van de Dan'e Expressway (S26).

Kenmerken

De Longtan Bridge is een kolossale betonnen boogbrug met een hooggelegen dek. De totale bruglengte bedraagt 2.488,55 meter (inclusief aanbruggen), de boogoverspanning bedraagt 600 meter. Twee overspanningen van de aanbrug zijn cantilever kokerbruggen, de rest zijn liggerbruggen. De brug overspant de rivier de Hongshui nabij Tian'e in het noorden van de autonome regio Guangxi. Over de brug verloopt de Dan'e Expressway (S26) met 2x2 rijstroken.

Geschiedenis

De brug is aangelegd als onderdeel van de Dan'e Expressway (S26) tussen de G75 bij Nandan en de G69, ruim ten westen van Tian'e. De brug zelf ligt ook ten westen van Tian'e. De bouw van de brug begon op 25 juli 2020. De boog is aangelegd met een tijdelijke hangbrug over de rivier, waarbij een stalen boogconstructie werd geplaatst waarna de betonstort is uitgevoerd. Op 6 juni 2022 was de betonnen boog gereed en op 30 april 2023 werd het betonnen dek opgeleverd. De brug is op 1 februari 2024 geopend. Bij openstelling was het de langste boogbrug ter wereld, die deze positie overnam van de Third Pingnan Bridge, die ook in Guangxi ligt.

Referenties