Lost Trail Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 93.svg
Blank.png
US 93
Hoogte (ft) 7,014 ft
Hoogte (m) 2.138 m
Gebergte Bitterroot Range
Verkeersintensiteit 1.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Lost Trail Pass is een bergpas op de grens van de Amerikaanse staten Idaho en Montana. De bergpas is onderdeel van de US 93 in Montana en is 2.138 meter hoog.

Kenmerken

De Lost Trail Pass is een noord-zuid georiënteerde bergpas en verbindt via de US 93 in Idaho Salmon in het zuiden met Darby in het noorden via de US 93 in Montana. De bergpas is vrij bochtig en ligt in bebost gebied. De bergen rondom de pashoogte zijn zo'n 2.500 meter hoog. In Idaho loopt de US 93 door een lange canyon, aan de zijde van Montana is de canyon minder diep. De Lost Trail Pass ligt op amper een kilometer afstand van de Chief Joseph Pass, de State Route 43 die daar overheen loopt eindigt ter hoogte van de Lost Trail Pass op de US 93. Bij de pashoogte is het Lost Trail Powder Mountain Ski Area gelegen.

De Lost Trail Pass is één van de belangrijkste bergpassen over het Bitterroot Range, maar wordt niet zoveel gebruikt als de Monida Pass verder naar het oosten. Het is de meest directe route van Twin Falls naar Missoula, maar de snelwegroute via de Monida Pass is sneller. De omgeving van de pas is afgezien van een paar dorpen erg dunbevolkt. De Lost Trail Pass wordt in de winter opengehouden.

Geschiedenis

De Lost Trail Pass werd vermoedelijk gebruikt tijdens de legendarische Lewis and Clark Expedition van 1805, de eerste gedetailleerde verkenning van het land tussen de Missouri River en de Pacifische Oceaan. De US 93 is rond 1940 over de pas geasfalteerd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 1.000 voertuigen over de bergpas.

Referenties